Barnmorska

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Individ- och familjeomsorgsförvaltningens ansvarsområden är: - Myndighetsutövning barn, ungdom och missbruk - Öppenvård för barn, ungdom och missbruk - Ungdomsmottagning - Familjecentrum - Tillsyn och tillståndsfrågor - Ensamkommande flyktingbarn - Socialjour, barnahus och stödcentrum för unga brottsoffer

Arbetsuppgifter

Sigtuna kommuns ungdomsmottagning vänder sig till ungdomar mellan 12 - 22 år. Mottagningen arbetar efter en helhetssyn på ungdomar och deras problem som kan vara av medicinsk, social eller psykologisk art. Som barnmorska hos oss ska du stärka ungdomar i att hantera sin sexualitet och i att respektera sig själv och sin omgivning. Du arbetar utifrån ungdomars villkor och behov, i syfte att förebygga oönskade graviditeter och sexuellt överförbara infektioner (STI). Tyngdpunkten i arbetet är preventivmedelsrådgivning, STI smittspårning, rådgivning och undersökning utifrån kroppsfrågor samt sexual rådgivning för alla ungdomar. Du ska tillsammans med mottagningens kurator bedriva ett utåtriktat, proaktivt arbete gentemot skolor i kommunen. I det arbetet samarbetar du med våra andra barnmorskor samt läkare vid behov och du medverkar i nätverk som är relevanta för verksamheten. Vi har kvällsmottagning 1-2 kvällar/vecka, vilket innebär att du tjänstgör kvällspass enligt schema.

Kvalifikationer

Vi söker dig, legitimerad barnmorska med förskrivningsrätt, som är vidsynt, kreativ och initiativtagande, empatisk och som brinner för ungdomsfrågor. Du kommer att möta ungdomar både enskilt men också i grupper. Erfarenhet från arbete på ungdomsmottagning är ett krav. Utbildning inom sexologi och/eller andrologi är meriterande.

Detaljer

  • Arbetsform: Tidsbegränsad anställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Deltid
  • Tillträde: Enligt överenskommelse. Vikariat 75% fram till 2020-07-31, med eventuell möjlighet till förlängning.
  • Varaktighet: 6 månader eller längre
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Catarina Odenberg, Förvaltningschef IFO
E-post: catarina.odenberg@sigtuna.se

Tiblez Sundström
E-post: tiblez.sundstrom@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare

Facklig representant, Se www.sigtuna.se

Sista ansökningsdatum: 2020-03-01

Ange referensnummer: A931418

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.