Bibliotekarie med tillgänglighetsansvar

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Kultur- och fritidsförvaltningen har som uppgift att främja kultur- och fritidsverksamhet i kommunen. Förvaltningen består av fem verksamhetsområden: - Fritidsverksamheten - Kultur- och ungdomsverksamheten - Sigtuna Museum and Art - Kulturskolan - Biblioteksverksamheten Kultur- och fritidsförvaltningen i Sigtuna kommun är en spännande arbetsplats där vi arbetar för att göra skillnad. Vi arbetar tillsammans för att hitta nya idéer och lösningar för att göra detta till verklighet. Vi sätter invånarna först! Inom förvaltningen arbetar ca 90 medarbetare. Uppdragsgivare är kultur- och fritidsnämnden. Biblioteksverksamheten är uppdelad på fyra bibliotek i varsin del av kommunen: Märsta, Sigtuna, Valsta och Rosersberg. Märsta är huvudbibliotek och huvudsaklig placering för tjänsten. Dessutom finns uppsökande verksamhet och samarbeten med lokalt föreningsliv, skolbibliotek och Sigtunastiftelsens bibliotek.

Arbetsuppgifter

Som bibliotekarie med tillgänglighetsansvar har du hand om bibliotekens uppsökande verksamhet i hela Sigtuna kommun, inkluderande biblioteksverksamheten på anstalten Storboda och Boken kommer. Du har också ansvar för bibliotekens service till personer med funktionsvariationer, en av tre prioriterade grupper i bibliotekslagen. Tjänsten erbjuder stor frihet att utveckla en befintlig och väl fungerande verksamhet, t.ex. genom att utöka den uppsökande biblioteksverksamheten på flera orter i kommunen. Du kommer även att ta hand om mer allmänna tillgänglighetsfrågor för att göra kommunens biblioteksservice åtkomlig för alla användare oavsett förutsättningar. Häri ingår arbete med talböcker och alla former av läsande oavsett medium, analoga och digitala. Utvecklingen av den digitala delaktigheten hos kommunens invånare är ett område med hög prioritet, där bibliotekarien med tillgänglighetsansvar förväntas delta aktivt. I tjänsten ingår också yttre biblioteksarbete i informationsdisken på biblioteket i Märsta. Tjänstgöring 1 kväll per vecka och var fjärde lördag ingår.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är stabil och serviceinriktad, och har ett genuint intresse för människor med olika bakgrunder, kulturer och förutsättningar. Du har lätt att skapa relationer och kommunicera med tydlighet och empati. Du är självgående och strukturerad och kan jobba mot ett tydligt mål. Det är också viktigt att du har lätt att samarbeta i grupp och vara flexibel utifrån givna förutsättningar. Examen i biblioteks- och informationsvetenskap är ett krav. Om du tidigare har arbetat med uppsökande verksamhet eller människor i olika typer av utsatthet är det meriterande.

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Tillträde 2020-03-01 eller efter överenskommelse.
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Magnus Åberg, Bibliotekschef
Telefon: 08-591 262 66
E-post: magnus.aberg@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare

Christina Chaundy, Facklig företrädare Vision
Telefon: 08-591 262 93

Sista ansökningsdatum: 2020-01-27

Ange referensnummer: A925617

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.