Vuxenbehandlare Öppenvård

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Individ- och familjeomsorgsförvaltningens ansvarsområden är: - Myndighetsutövning barn, ungdom och vuxna - Inackorderingshemmet Pallas - Öppenvård för barn, ungdom och vuxna - Ungdomsmottagning - Familjecentrum - Mini Maria - Tillsyn och tillståndsfrågor - Ensamkommande flyktingbarn- Stödboende - Socialjour, barnahus och stödcentrum för unga brottsoffer

Arbetsuppgifter

Behandlingsarbete med vuxna personer med missbruks- och beroendeproblematik samt psykisk ohälsa och deras nätverk.

Kvalifikationer

Du är socionom, beteendevetare eller har annan akademisk utbildning som arbetsgivaren finner för tjänsten lämplig. Du ska ha vidareutbildat dig och ha erfarenhet av arbete inom beroendevård. Det är meriterande med utbildning i MI, KBT, Återfallsprevention, spelbehandling, haschavvänjningsprogram, arbete med anhörigproblematik och erfarenhet av att arbeta med människor med beroende och psykiatrisk problematik. Det är för oss positivt om du har kunskap/egen erfarenhet av tolvstegsarbete, men med minst 5 års nykterhet/drogfrihet. Din roll som behandlare inom öppenvården är att tillsammans med arbetsgruppen ansvara för behandlingsarbete, motivation och stöd för målgruppen vuxna med beroendeproblematik och psykisk ohälsa samt deras närstående/anhöriga. Vi söker dig som vill bidra med idéer och engagemang i ett läge då vi fortsätter vidareutveckla verksamheten. Befattningen kräver att du i hög grad samverkar med andra aktörer, både internt och externt. Du ska vara självständig, flexibel, trygg och tålmodig. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Detaljer

  • Arbetsform: Tidsbegränsad anställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs. Erfarenhet av behandlingsarbete med missbruk- och beroendeproblematik är ett krav. Du ska ha arbetat med målgruppen på olika sätt, allt från konkreta manualbaserade metoder till olika arbetssätt, gärna både enskilt och i grupp. Du ska kunna arbeta med målgruppen direkt efter din introduktion till arbetsplatsen.
  • Omfattning: Heltid, 100%
  • Löneform: Månadslön
  • Tillträde: Tillträde enligt ovan eller enligt ök.
  • Arbetstid: Dagtid
  • Tillträde: 2020-10-01
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Katalin Gulácsi, Enhetschef Öppenvårdsenheten
Telefon: 08-591 267 87

Facklig(a) företrädare

Facklig representant, Se www.sigtuna.se

Sista ansökningsdatum: 2020-09-20

Ange referensnummer: A288579

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid. För att kunna komma i fråga för en anställning i Öppenvårdsenheten IFO, Sigtuna kommun ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas. Utdraget ska uppvisas i obrutet kuvert.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.