Socialsekreterare till Barnenheten

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Individ- och familjeomsorgsförvaltningens myndighetsutövande enheter är: -Mottagningsenheten barn, unga och vuxna -Barnenheten 0-12 år -Ungdomsenheten 13-19 år -Enheten för missbruk och våld i nära relation -Familjehemsenheten Inom förvaltningen finns även Öppenvårdsenheten, Förebyggande enheten och Boendeenheten. Barn-, ungdoms- och familjehemsenheten har en enhetschef med det övergripande ansvaret. På varje enhet finns en biträdande enhetschef som ansvarar för att leda och fördela det dagliga arbetet. Barn-, ungdoms- och familjehemsenheten delar på två processledare, två administratörer och sex behandlingsassistenter. På Barnenheten arbetar i nuläget tolv socialsekreterare och vi söker nu ytterligare två socialsekreterare till Barnenheten då vi ska utöka gruppen. Vi vill ge dig en arbetsplats som du vill stanna kvar på och vara med och utveckla. Vi erbjuder ett nära ledarskap, en hållbar arbetsmiljö med rimlig arbetsbelastning utifrån din kompetens och ditt driv. Vi erbjuder dig regelbunden handledning, kontinuerlig utbildning och friskvårdsbidrag.

Arbetsuppgifter

Vi söker socialsekreterare till Barnenheten. De grundläggande arbetsuppgifterna består av: - att utreda och fatta beslut enligt SoL och LVU - att planera och följa upp beslutade insatser - ett processinriktat arbetssätt med interna och externa aktörer Utöver detta vill vi ge dig utrymme i din tjänst att arbeta med utveckling av metoder och arbetssätt. Du får utrymme till eget initiativtagande med verksamheten i fokus. Arbetsplatsen är belägen i Märsta, med direkt närhet till SJ-tåg, pendeltåg och buss.

Kvalifikationer

Du är utbildad socionom med erfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänsten. Du har erfarenhet av arbete med barn och/eller unga. Vi ser gärna att du behärskar vårt verksamhetssystem Lifecare. Språkkunskap utöver svenska och engelska är en tillgång. B-körkort är önskvärt. Erfarenhet är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Antal platser: 2

Kontaktperson(er)

Anna-Riikka Törrönen, Enhetschef IFO Myndighetsavdelningen BOU
Telefon: 08-591 263 35
E-post: anna-riikka.torronen@sigtuna.se

Ingmarie Adler, Biträdande enhetschef
Telefon: 08-59126762
E-post: ingmarie.adler@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare

Sirpa Ekström, Akademikerförbundet SSR
Telefon: 08-591 26 00
E-post: sirpa.ekstrom@sigtuna.se

Åsa Nordin, Vision
Telefon: 08-59126580

Sista ansökningsdatum: 2019-11-17

Ange referensnummer: A798948

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden och tjänsterna kan komma att tillsättas under ansökningstiden. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.