Teater

Är du mellan 7-21 år och vill spela teater? Då är du välkommen en kväll i veckan till oss på Kulturskolan! Här får du skådespelarträning, roliga kvällar med kompisar i din egen ålder och vara med i en pjäs som spelas upp för publik!

Teater

  • Från årskurs 3 upp till och med året du fyller 21 år
  • Terminsavgift 1049 kr

Hösten brukar inledas med grundläggande teaterövningar och att skapa trygghet i gruppen. Teater handlar mycket om att våga och därför lägger vi stor vikt vid att skapa tillit och trivsel i grupperna. Under hösten väljer vi vanligen tillsammans vilken pjäs vi ska arbeta med under läsåret och påbörjar repetitionsarbetet. Det kan vara en pjäs som vi hittar på själva eller så utgår vi från ett färdigt manuskript.

Hos oss får du utveckla din fantasi och spontanitet, ditt mod och din förmåga till kommunikation och samarbete. I de yngre åldrarna fokuserar vi mycket på att improvisera och tillsammans lära oss förmedla en historia med rösten och kroppen. I de äldre grupperna arbetar vi mer med scenframställning, text- och rollanalys och improvisation. Du får även vara med och ta ett större ansvar för scenografi, kostym, smink, dramaturgi och scenografi.

Teaterlek

  • För årskurs 1-2
  • Terminsavgift 787 kr

I teaterlek går vi in i fantasins och historiens värld. Tillsammans så improviserar och gestaltar vi fram egna figurer och berättelser. Fokus ligger på sagans värld och vi tränar på att berätta historier själva och tillsammans, liksom hur man gestaltar olika sagoväsen och figurer. Vi tränar på uttrycka oss med både kropp och tal på olika sätt.

Efter höstlovet (ht23) så planerar vi att starta en ny grupp på S:t Pers skola i Sigtuna.

Dans- och teatergrupp

  • Från årskurs 5 till och med årskurs 9
  • Terminsavgift 1259 kr (2 lärare)

Gillar du att dansa och spela teater? Isåfall är gruppen Dig-it något för dig. Under läsåret 23/24 så vänder den sig till barn födda 2008-2012.

En grupp för dig som tycker om att spela teater men även är nyfiken på dans som uttryckssätt. Gruppen förbereds för scenen genom teaterimprovisation och dans/rörelse. Vi plockar även in elevernas idéer och tankar kring de berättelser de ska gestalta. Fokus ligger på att ha roligt och att ge varje elev plats. Tanken är att bygga upp gruppen inför ämnet musikal där även sång kan få ta plats så småningom.

Kurskatalog

Dag, tid och plats för kursen visas i vår kurskatalog Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. där du även bokar din plats. Läs mer under Kurskatalog/Boka kurs.

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.