RUM-information

Information om Sigtuna kulturskola elev- och intresseförening

Innehåll på denna sida

Sigtuna kulturskola elev- och intresseförening är en ideell förening med syfte att tillvarata elevernas intressen på skolan. I föreningen får alla elever på kulturskolan kan vara med, oavsett om man spelar, sjunger, går på bild och form, dansar, eller spelar teater. Föräldrar och lärare får också vara med. Sigtuna kulturskola elev- och intresseförening är ansluten till Riksförbundet Unga Musikanter (RUM) vilket innebär att Kulturskolans samtliga elever erbjuds medlemskap i RUM.

Det är helt gratis för eleverna att vara med i föreningen!

RUM är en riksorganisation som vänder sig till barn och ungdomar som ägnar sig åt musik, sång, dans, drama och andra kulturyttringar. RUM har ca 40 000 medlemmar i hela landet i åldern 6-25 år. För att bli medlem måste man vara ansluten genom en enskild förening, vår förening heter Sigtuna kulturskola elev- och intresseförening.
Medlemmar får möjlighet att delta i RUM:s kurser, tävlingar, festivaler och andra arrangemang, och organisationen har ett omfattande utbud av aktiviteter både internationellt, nationellt och regionalt.
Medlemskapet i RUM är helt gratis, och innebär inte några kostnader eller andra åtaganden för den enskilde medlemmen. Sigtuna kulturskola elev- och intresseförening får varje år ett bidrag ifrån staten som grundar sig på hur många medlemmar föreningen har, och det är därför viktigt att föreningen har så många medlemmar som möjligt.
Därför erbjuder vi Kulturskolans elever att registrera sig för medlemskap i föreningen. Medlemskapet är naturligtvis helt frivilligt.

Så registrerar du dig:

RUM och RUM:s föreningar använder sig av eBas, vårt digitala medlemssystem! En bra sak med eBas är att du själv enkelt kan registrera dig, alltså skriva in dina uppgifter online.

  • Använd länken nedan för att gå in i eBas
  • Godkänn föreningens stadgar genom att kryssa i rutan
  • Godkänn hanteringen av dina personuppgifter genom att kryssa i rutan
  • Skriv in uppgifterna som efterfrågas
  • Tryck på ”ansök-om-medlemskap-knappen” längst ner
  • KLART!!!

När du använder online-registreringen, så kommer du nästa år få ett mail där du enkelt kan bekräfta dina redan registrerade uppgifter (eller ev. ändra några uppgifter) eller säga upp ditt medlemskap.

Detta måste göras varje år är för att uppfylla bidragskraven som myndigheten för civilsamhället och ungdomsfrågor (MUCF) kräver. Nedan är länk till medlemsregistreringen:

http://ebas.rum.se/signups/index/18501 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Vi hoppas att föreningen ska kunna genomföra många bra och roliga aktiviteter för kulturskolans elever, föräldrar och alla andra Sigtunabor!
Mer information om RUM finns på www.rum.se
Eller kontakta Beata Alving, kulturskolechef, Sigtuna kommun
beata.alving@sigtuna.se

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.