Publicerad:

Passa på att se Leif Engströms utställning

Missa inte utställningen Fönsterband på ValstaKonst som också blir den sista i simhallen innan vi flyttar in på mötesplatsen i Valsta.

Två av Leif Engströms målningar på stora dukar uppspända på träställningar i den gamla simbassängen på ValstaKonst.

Foto: Rosie Alm

"Leif Engström fångar miljonprogrammens melankoli" lyder rubriken på en av de senaste recensionerna av den just nu pågående utställningen på ValstaKonst. I recensionen från Sveriges Radios Kulturnytt i P1 skriver kritikern också om hur miljön i den före detta simhallen stämmer överens med andan i Leif Engströms måleri.

"Inte bara för att målningarnas motiv speglas i arkitekturen; den övergivna simhallen förstärker också effektivt den redan nog så kraftfulla melankolin i Engströms måleri. Ett måleri som tar sin utgångspunkt i ljusets demokratiska karaktär, att en solnedgång över en betongviadukt är lika mycket solnedgång som en över vidsträckta skogar eller blånande berg."

Recensionen av Fönsterband i sin helhet på Sveriges Radios webbplats Länk till annan webbplats.

Även i Dagens Nyheters recension från den 27 juli lyfter recensenten fram matchningen mellan målningarna och visningslokalen.

"Leif Engström har på kort tid blivit känd för sina skickliga gestaltningar av vardagliga förortsmotiv. Utställningsmiljön på ValstaKonst passar honom perfekt, tycker Birgitta Rubin."

"Engströms nya utställning på ValstaKonst är nog det närmaste man kan komma en perfekt matchning mellan hans bildvärld och visningslokal; en konsthall i sliten, före detta simhall i ett miljonprogramsområde."

Hela recensionen om Leif Engström på ValstaKonst i Dagens Nyheter Länk till annan webbplats.

Målaren Leif Engström är född 1992 och utställningen Fönsterband är hans hittills största utställning, curerad av vår konstintendent Marcus Modh.

Hans utställning blir dessutom vår sista utställning i den gamla simhallen innan vi flyttar ValstaKonst till mötesplatsen i Valsta i höst. Passa därför på att se utställningen som visas till och med den 13 augusti. Öppet torsdag till söndag klockan 12.00-17.00. Alltid med fri entré.

Du kommer däremot att kunna fortsätta måla som Leif Engström under hösten, då vi fortsätter med temat "Vackra Valsta" med inspiration av Engströms målningar för vår skapande verksamhet fram till jul.