Arkeologidagen

Gräv som en arkeolog.
I Sigtuna museums trädgård får du prova på att gräva som en arkeolog tillsammans med en kulturpedagog. Om du vill kan du teckna av de föremål du hittar. Passar alla åldrar. Aktiviteten pågår kl. 11.00-16.00. Ingen föranmälan, drop-in, fri entré.

Upptäck Sigtunas vikingatida gravfält.
Arkeolog Anders Söderberg visar två synliga gravfält nära den centrala staden, det diskreta höggravfältet i Klockbacken och gravfältet i Kalvhagen intill Sigtunastiftelsen med magnifikt läge över staden och tydliga fyrkantiga och runda stensatta gravar. Vi passerar den medeltida kyrkan S:t Per på vandringen och får några ord till livs om den nyligen gjorda restaureringen av ruinen. Samling kl. 13.00. Tidsåtgång: ca en timme. Vi samlas vid Sigtuna museum och avslutar vid Sigtunastiftelsen, en vandring på ungefär en halv kilometer. Observera att bägge gravfälten ligger i litet backig terräng.

Sigtuna museum visar sin basutställning Sigtunahistorier, där vi berättar om hela Sigtuna kommuns historia från istiden fram till idag, med mycket fokus på arkeologi. Fri entré hela dagen. Museet är öppet kl. 11-16.

Läs mer om Arkeologidagen Länk till annan webbplats.