Museer och konst

Sigtuna kommun är Sveriges äldsta stad. Här finns en stor arkeologisk samling, en rik kulturhistoria och ett omfattande utbud av offentlig konst.

Sigtuna Museum & Art

Museum och konst är organiserade under samlingsnamnet Sigtuna Museum &Artlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Förutom museiverksamhet har Museum &Art en stor pedagogisk verksamhet för barn och vuxna samt håller i guidade visningar som innefattar allt från vikingafynd till samtidskonst. 

Välkommen att besöka osslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

&Art

&Artlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (eller &Konst på svenska) är ett nystartat konstprojekt i Valsta, Sigtuna kommun skapat av Sigtuna Museum &Art, en del av Sigtuna kommun. Lokalen som &Art använder är en gammal nedlagd simhall som nu har omvandlats till en plats för konst. Lokalens stora spännande ytor och många rum medför också möjligheter till att visa konst på flera olika sätt, samt att ha flera projekt och utställningar aktuella samtidigt. Detta medför att vi ständigt kan ha något intressant som pågår eller händer. &Art vill berika närområdets och kommunens kulturliv men också bli ett besöksmål för konstintresserade människor utanför kommunen. &Art i Valsta Simhall är öppet så mycket som det är möjligt. Genom samarbeten med föreningar och företag och andra verksamheter inom kommunen hoppas vi på att vi kan ha öppet ofta och mycket.

Välkommen att besöka osslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Två personer går ut ur Sigtuna museums trädgård. Fotograf: Rosie Alm (sam9, sam7)

Fotograf: Rosie Alm

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.