Kulturbidrag

Om du är kulturförening i Sigtuna kommun kan du söka kulturbidrag av kommunen. Syftet med bidraget är bland annat att främja kulturverksamheten i kommunen, stärka yttrandefrihet, kulturell mångfald och möjliggöra meningsfulla föreningsaktiviteter.

Kulturbidrag

  • Ungt arrangemang - ungdomsstipendium
  • Årligt verksamhetsbidrag
  • Projekt och/eller övrig verksamhet

Bidragen kan sökas via kommunens digitala e-tjänst.
När ansökan inkommit, registreras ditt ärende och fördelas till handläggare. Om kompletteringar behövs kontaktar handläggaren dig. Därefter sker bedömning och beslut skickas till föreningens officiella adress som ni anger i ansökan. Bidraget betalas ut till föreningens angivna kontonummer.

Information om uthyrning av lokal eller arrangera ett evenemang på allmän plats

Stipendier

Ansök eller nominera till Kultur- och fritidsnämndens årliga stipendier och priser eller sök ett ungdomsstipendium.

Årets ungdomsledare

Årets ungdomsledare är en belöning för intressefyllt och framgångsrikt aktivt ledarskap under minst tre år inom fritidsverksamheten i Sigtuna kommun. Prissumma: 10 000 kr

Kulturstipendium

Kulturstipendium syftar till att stödja och uppmuntra förtjänstfull verksamhet inom skilda kulturella områden. Bidraget delas ut till personer som är bosatta i eller på annat sätt har anknytning till kommunen. Stipendium: 10 000 kr

Kulturpris

Kulturpriset delas ut årligen till en person som utfört ett förtjänstfullt kulturellt arbete i och för Sigtuna kommun. Priset delas ut till personer som är bosatta i eller på annat sätt har anknytning till kommunen. Prissumma 10 000 kr

Som ett komplement till kultur- och fritidsnämndens priser och stipendier uppmärksammar även kultur- och fritidsförvaltningen goda initiativ, prestationer och utvecklingsarbeten genom att dela ut priser.

Förvaltningens priser

Årets initiativ

Delas ut till person eller grupp, för ett intressefyllt och framgångsrikt engagemang inom kultur- och fritidsverksamheten i Sigtuna kommun. 5 000 kr.

Årets prestation

Delas ut för framgångsrikt deltagande i regionala, nationella eller internationella sammanhang, eller annan prestation som är av stor vikt för enskild förening eller kommunens föreningsliv. 5 000 kr.

Årets förening

Delas ut till den förening som förvaltningen finner mest förtjänt att uppmärksammas för insatser i syfte att främja utveckling av föreningens verksamhet under det gångna året. 5 000 kr

Priserna delas ut årligen i samband med Föreningsgalan.

Kontakta föreningskonsulent om idrott- och fritidsbidrag och kultursamordnare, Valsta om kulturbidrag.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.