Barn- och ungdomskultur

I Sigtuna kommun får barn och unga uppleva kultur inom förskola och skola genom Barnkulturprogrammet. Sigtuna museum & Artlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och biblioteket erbjuder också varierade barnaktiviteter och alla barn och unga är välkomna att besöka offentliga föreställningar på kommunens scener.

Innehåll på denna sida

Barnkulturprogrammet

Barnkulturprogrammet för 5- och 6-åringar har funnits många år och fyller en viktig demokratisk funktion då alla barn i de åldrarna i kommunen får ta del av samma kulturupplevelser.

Varje termin får de se en teater, dans eller cirkusföreställning av hög kvalité. 6-åringarna får även se en föreställning med Kulturskolan.

Konceptet ”Från koja till slott” lär 6-åringar hur det var att leva som rik och fattig förr i tiden. De får gå på en guidad visning vid ett slott på våren och till torparbyn Viby by på hösten.

De senaste åren har kommunens 5-åringar fått besöka konstutställningar som Konstplats Sigtuna ansvarar för och därefter själva skapa konst.

Skapande skola

För åk 1-9 erbjuds olika kulturprojekt inom den statliga kultursatsningen Skapande skola.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.