Publicerad:

Distansutbildning vid gymnasiet, vuxenutbildning och yrkeshögskolor

Uppdaterad kl 16.00 - Folkhälsomyndigheten och regeringen gick den 17 mars ut med rekommendationen att Sveriges gymnasieskolor, kommunala vuxenutbildningar, yrkeshögskolor, högskolor och universitet ska gå över till att bedriva fjärr- och distansundervisning.

Sigtuna kommun följer dessa rekommendationer, vilket innebär att Arlandagymnasiet, Komvux och yrkeshögskolan från och med onsdag den 18 mars övergår till distansundervisning. Beslutet gäller inte gymnasiesärskolan.

Det här beslutet ställer höga krav på dig som elev att fortsätta bedriva dina studier trots att du inte kan vara i skolan. Undervisningen kommer att bedrivas enligt ordinarie schema från och med torsdag den 19 mars. Varje lärare kommer att skriva instruktioner per mail eller Teams hur lektionerna kommer bedrivas. Även prov och examinationer kommer att ske på distans.

Vanliga frågor och svar

Hur länge gäller det här beslutet?

Vi vet i dagsläget inte hur länge det här beslutet gäller, men vi förbereder oss på att det kan röra sig om en längre period.

Vad menas med distansutbildning?

Undervisningen ska bedrivas som vanligt enligt schemat, men inte i skolans lokaler. Eleven sitter istället hemma uppkopplad på sin dator och får instruktioner av sin lärare via mejl eller Teams

Vad händer med inplanerade prov och examinationer?

Även prov och examinationer kommer att ske på distans. Hur det praktisk ska gå till kommer eleverna få instruktioner om från sin lärare.