Social utmärkelse

Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden har genom beslut den 28 mars 2023 avslutat den årliga sociala utmärkelsen. Detta på grund av det låga deltagarintresset och svårigheterna med att få in nomineringar och underlag för att kunna utse mottagare av utmärkelsen.

I protokoll UAN 2023-03-28, § 23 kan du ta del av nämndens beslut Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Tidigare mottagare

Stålfreds AB - Mark- och anläggningsföretaget Stålfreds AB utsågs till vinnare av priset Social utmärkelse 2020. Stålfreds har på ett engagerat och inkluderande sätt skapat förutsättningar för kommuninvånare som befinner sig i ett socialt utanförskap att aktivt delta i samhällslivet. Detta möjliggör deras chans till egen försörjning och därmed en känsla av delaktighet i samhället. Läs mer i pressmeddelandet. Länk till annan webbplats.

Sodexo AB - Märsta Administration är mottagare av utmärkelsen 2019 med motiveringen: Sodexo har i sitt samarbete med Sigtunaprojektet Etableringslyftet bidragit till att nyanlända personer fått en chans att komma in på arbetsmarknaden. Sodexo har på ett engagerat och inkluderande sätt fokuserat på kompetens, snarare än språkkunskaper, när man tagit emot
och introducerat nya medarbetare. Tack vare detta har de gett nyanlända, som annars haft svårt att etablera sig på arbetsmarknaden, en chans till egen försörjning och därmed en
känsla av delaktighet i samhället. Följ den här länken för att läsa mer om när nämndens ordförande Mattias Askerson överlämnade diplom och prispengar till Henrik Apell på Sodexo.

Grattis CWS-boco Sweden AB, som tilldelats Social utmärkelse 2018.
CWS-boco har under 2018 anställt många kommuninvånare, både genom sommarjobb och via rekryteringar i samarbete med Sigtuna kommun. De välkomnar även personer som saknar tidigare arbetserfarenhet eller som inte har goda kunskaper i svenska språket. CWS-boco är en socialt ansvarstagande aktör i kommunen.

Scandinavian Service Partner AB (SSP) på Arlanda flygplats tog hem priset för 2017 års Social utmärkelse. Motiveringen, som gav dem10 000 kronor, löd såhär:
SSP Arlanda har genom stora satsningar på en köksutbildning öppnat vägar för Sigtuna kommuns invånare. Detta till en expanderande bransch där SSP Arlanda välkomnar och gör plats för unga och vuxna att praktisera och utbilda sig, sommarjobba samt arbeta på flygplatsens alla restauranger.

2016 vann Café Valvet och motiveringen löd:
Café Valvet har under flera år tagit emot praktikanter, sommarjobbare och även anställt personer som under en längre tid har stått utanför arbetsmarknaden.
De har med stort engagemang erbjudit handledning, stöd och utbildning utöver det vanliga. Praktikanter har fått möjlighet att integrera sig på arbetsmarknaden, fått anställning och även möjlighet att vidareutvecklas inom restaurangbranschen. Café Valvet har på så sätt starkt bidragit till en livsviktig förändring för många personer och deras möjligheter att ta sig in på arbetsmarknaden.

Hotell Kristina tilldelades 2015 års sociala utmärkelse.
Hotell Kristina har sedan flera år på ett omsorgsfullt sätt arbetat med praktikanter från både Arlandagymnasiet och Sigtuna kommuns vuxenutbildning. Eleverna känner sig välkomna, får under positiva former utvecklas och tillägna sig kunskap inom sitt framtida yrke. Flera elever har senare fått anställning inom företaget. Hotell Kristina engagerar sig i en rad frågor och är en aktiv aktör i Sigtuna kommun. Deras intresse för samhället runt om dem inspirerar andra till ökat socialt ansvarstagande.

2014 gick priset till Sigtunastiftelsen, som genom åren välkomnat ett stort antal personer i olika åldrar för både praktik och arbetsträning. Genom sin positiva människosyn och sitt sätt att välkomna praktikanter har de skapat förutsättningar för kommuninvånare som riskerar eller befinner sig i socialt utanförskap att aktivt delta i arbetslivet.

Den första sociala utmärkelsen delades ut 2013. Priset gick till Dustin Logistikcenter i Rosersberg som sedan hösten 2012 har ett nära samarbete med Jobbcenter och projektet Ung satsning, som riktar sig till arbetslösa ungdomar under 25. Samarbetet hade bestått i ett traineeprogram, där deltagarna efter två veckor blir erbjudna anställning.

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.