Utbildning

Utbildningsnämnden ansvarar för Sigtuna kommuns dagliga omsorg och lärande för barn och ungdomar i hela utbildningskedjan samt vuxenutbildningen. De flesta verksamheter erbjuds både i kommunal och enskild regi.

För barn under sex år finns förskola, öppen förskola och pedagogisk omsorg eller familjedaghem. Sexåringarna går i förskoleklasser knutna till grundskolan. För grundskolebarnen finns också fritidshem, eftermiddagshem och fritidsgårdar. Alla barn i de åldrarna har dessutom tillgång till det naturskolan har att erbjuda. Om barnet behöver anpassad grundskola eller annat kvalificerat stöd finns även det att tillgå i kommunen.

Nämnden ansvarar för det offentliga skolväsendet för gymnasieelever och vuxna inom kommunen. Det innebär att nämnden har hand om gymnasieskola, grundläggande och gymnasial vuxenutbildning, anpassad skola för gymnasieungdomar och vuxna, svenskundervisning för invandrare, ungdomsuppföljning samt uppdragsutbildning.

Nämnden strävar efter att kommuninvånarna ska ha stor frihet i sitt val av utbildningar, dels genom samarbete med närkommunerna, dels genom ett eget varierat utbud.

Nämndens ordförande: Mattias Askerson, Moderaterna (M)

Nämndsekreterare: Malin Hedlund

I vårt förtroendemannaregister hittar du samtliga ledamöter och ersättare i utbildningsnämnden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.