Airport City Stockholm

Airport City Stockholm är Sveriges första flygplatsstad. Den byggs upp med en vision om en levande stad närmare världen. En stad som med sitt läge nära Stockholm Arlanda Airport, järnväg och motorväg skapar tillfällen för människor att mötas, karriärer att växa och företag att utvecklas. Sigtuna kommun är tillsammans med Swedavia Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Arlandastad Holding AB Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. delägare i flygplatsstaden.

Utgångspunkten för kommunens delägarskap i Airport City är att bidra till en god tillväxt för kommunen med fokus på fler arbetstillfällen, bättre kommunikationer till, från och inom flygplatsstaden för dig som bor och arbetar här.

Den nya staden kommer att ha en avgörande roll för tillväxten i Stockholmsregionen och Sverige. Här planeras bland annat arbetsplatser för 50 000 personer. Läget är svårslaget då de företag som etablerar sig här kommer att vara anknutna till landets två mest växande regioner, Stockholm och Uppsala, samtidigt som de har resten av landet och världen runt hörnet.

Läs mer om Airport City Stockholm Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Innovationsprojekt med självkörande bussar

I april 2023 inleder Arlandastad group ett innovationsprojekt för ökad tillgänglighet till och från Arlanda som innebär att Sigtuna kommun kan bli första kommunen i Sverige med fullstora självkörande elbussar.

Läs hela nyheten om självkörande bussar här.

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.