För seniorer - Träffa datadoktorn eller lär dig spela dataspel

Digitaliseringen i vårt samhälle fortsätter och allt fler upptäcker möjligheterna med IT. Från att betala räkningar till att spela spel och hålla kontakten med nära och kära. Ibland kan det haka upp sig och då är det skönt att få hjälp. Vi är glada över att Datadoktorn kommer att ha sin mottagning på Träffpunkten vid två tillfällen i höst. Samtidigt kan man lära sig spela dataspel i Sonjas Spelhörna.

Lite information om evenemanget:

Datadoktorn

Sigtuna kommun har anlitat Datadoktorn, Kaj Winberg, som bl a hjälper SeniorNets medlemmar med deras datorer, surfplattor och mobiler. Du kan boka ett besök hos honom på Träffpunkten och får då 30 min hjälp utan kostnad för dig.

Fyll i formuläret nedan och klicka på SKICKA så kommer Datadoktorn att ringa upp dig och boka en tid mellan kl 14 och 16 tisdag 16 november eller torsdag 16 december.

Anmälan till Datadoktorn:

Klicka här för att anmäla dig. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om du har svårigheter med att fylla i formuläret så kan du ringa till äldrepedagog Ulrika Mensch via Kontaktcenter 08-591 260 00

Sonjas spelhörna

Sonja Nordin, 82, har varit medlem i SeniorNet Märsta-Sigtuna i många år. Hon är ivrig användare av spel på dator/surfplatta och hävdar att detta är bra för att hålla sig skärpt i huvudet och hålla igång finmotoriken i fingrarna. I flera år har hon någon dag per månad haft en spelhörna på SeniorNets IT-café för dem som vill pröva på patiens, spindelharpan, pussel, wordfeud (typ Alfapet) m fl. Nu gästspelar hon på Träffpunkten i Märsta Centrum två gånger i höst för att även ge de av kommunens seniorer som inte är medlemmar i SeniorNet inspiration till ett trivsamt tidsfördriv.

Anmälan till Sonjas Spelhörna:

Klicka här för att anmäla. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om du har svårigheter med att fylla i formuläret så kan du ringa till äldrepedagog Ulrika Mensch via Kontaktcenter 08-591 260 00

Äldre man ocn kvinna sitter vid en dator

Foto: Mostphotos