Brobygget på Valsta torg

Kom och prova på roliga sport- och fritidsaktiviteter på Valsta torg. Fritidsbanken lånar ut den utrustning som behövs och Brobyggets ledare delar ut mellanmål till alla yngre besökare.

Aktivitetsytan framför Valsta centrum. Brobyggets och Fritidsbankens logotyper.

Foto: Sigtuna kommun

Varje helg till och med den 12 juni

Varje lördag och söndag från den 14 maj till 12 juni samt på nationaldagen den 6 juni finns Brobygget och Fritidsbanken på plats på Valsta torg för att hitta på roliga sport- och fritidsaktiviteter med alla som vill. Fritidsbanken lånar ut all utrustning som behövs för den som vill prova på att till exempel åka inlines. Brobyggets ledare hjälper till vid aktiviteterna och bjuder yngre besökare på mellanmål.

Ingen föranmälan krävs, det är bara att dyka upp mellan klockan 12.00-16.00. För alla åldrar, ung som gammal. Välkomna!

Varje dag på sommarlovet

Under sommarlovet från den 13 juni till 13 augusti kan du komma och hänga med Brobygget och Fritidsbanken på Valsta torg under alla veckans dagar, mellan klockan 12.00-16.00.

Om Brobygget och Fritidsbanken

Brobygget är ett koncept som arrangeras i samverkan mellan Sigtuna kommun, RF-SISU Uppland, Vi är Valsta, Trygg i Märsta, Hyresgästföreningen Sigtuna och SigtunaHem. I samarbete med föreningar i Sigtuna kommun erbjuder Brobygget en meningsfull fritid för barn och ungdomar med fokus på idrott. Brobyggets aktiviteter på Valsta torg är en del i Sigtuna kommuns satsning Samhällsbyggnadslyftet, som syftar till att minska och motverka segregationen i kommunen och stärka hela kommunens attraktivitet.

Brobygget

Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar för utlåning. Fritidsbanken i Sigtuna kommun drivs av kommunens kultur- och fritidsförvaltning och öppnade tidigare under året i nyrenoverade lokaler på Stationsgatan 4 i Märsta.

Fritidsbanken