Riksteatern: Kulturbärarna

Vad pågår egentligen ute i garderoben under en pågående föreställning? Nu åker succéföreställningen Kulturbärarna på turné och landar på Kulturumteatern.

En man utklädd till flera olika karaktärer.

Foto: Mats Bäcker.

Vad pågår egentligen ute i garderoben under en pågående föreställning? En alldeles egen föreställning!

Där står nämligen en pratsjuk garderobiär som fördriver tiden genom att sy i lösa knappar i inlämnade jackor och svara i kvarglömda mobiltelefoner. I garderoben visar det sig hänga en hel folksamling av kulturbärare, som nu kommer till liv.

Efter tio år med den hyllade enmansföreställningen Sufflören, kommer nu Andreas T Olsson med en ny föreställning i samma melankomiska anda, där den omhändertagande garderobiären blir publikens förtrogne och låter oss möta ett pärlband av sorglustiga existenser som på olika sätt bär kulturen: den osynlige statisten, den nitiske autografjägaren, läkaren i salongen, museivakten som blir förälskad i en tavla, skådespelaren som spelar björn på Skansen. Och många fler.

I Oscarsteaterns fullsatta salong har Kulturbärarna redan blivit en succé, både bland publiken och recensenter och nu åker föreställningen ut på turné med Riksteatern och landar på Kulturumteatern i Märsta.

Precis som i Sufflören har Andreas haft ett extra regiöga, en V. I. S. (Vän I Salongen). I Sufflören var det Gösta Ekman, i Kulturbärarna är det Claes Eriksson.

Biljetter

Ordinarie pris: 295 kronor, ungdom upp till 20 år 150 kronor.
Förköp biljetter via Nortic eller på plats på Kulturumteatern samma kväll från klockan. 18.15. Direktlänk till biljettsida på Nortic; https://www.nortic.se/ticket/event/58777 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.