Funkisfestivalen

Funkisfestivalen är Sveriges största melodifestival för personer med intellektuell eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som är 15 år eller äldre.

Sigtuna kommun arrangerar en deltävling som är den 5 mars 2024.
I år är det 25 kommuner som arrangerar varsin deltävling.

Vinnaren i deltävlingen går vidare till seminfinal, antingen den 9 eller 10 april, på Nalen i Stockholm. Funkisfestivalens riksfinal äger rum den 9 juni på Stockholm Waterfront.

Funkisfestivalen 2023

Vinnare i Sigtuna kommuns deltävling 2023 var Kalle Lundsgaard med låten Du Hast av gruppen Rammstein. Kalle kommer att sitta med i årets jury som tillsammans med publiken ska rösta fram vinnaren 2024.

I Funkisfestivalens riksfinal 2023 vann Viktor Johansson från Uppsala med låten Släpp hästarna fria. Priset delades ut av H.K.H (Hennes kungliga höghet) Prinsessan Sofia, som var på plats hela förställningen.

Sigtuna kommuns deltävling 5 mars 2024

Deltävlingen är tisdagen den 5 mars, klockan 18.00-20.30, på Kulturumteatern i Märsta. Det är tolv deltagare som ska framföra sina bidrag. I juryn kommer bland andra sångerskan Gladys del Pilar, kultur- och fritidsförvaltningens chef Lars Palmér och fjolårets vinnare Kalle Lundsgaard medverka.

Här kan ni köpa biljetter: https://nortic.se/ticket/event/53825 Länk till annan webbplats.
Biljetter kan även köpas på plats från klockan 16.30. Det går bra med både kontanter och swish.

Läs mer om Funkisfestivalen på funkisgladje.se Länk till annan webbplats.


Kontakt och frågor: Marie Ekberg Gustavsson, marie.ekberg@sigtuna.se

Varmt välkomna!

Funkisfestivalen