En kommun, olika identiteter

En utställning om identitet och mångfald på fyra olika platser i kommunen – Märsta, Sigtuna, Rosersberg och Valsta. Besök Sigtuna museum, Kulturlänken i Märsta, Rosersbergs bibliotek och mötesplatsen i Valsta för att se alla 300 skulpturer och dikter som elever på S:t Olofs skola har skapat - och samla pusselbitar till ett unikt pussel!

Små skulpturer gjorda i lera som föreställer olika människor och varelser med olika utseenden.

Utställningen "En kommun, olika identiteter" visar 300 olika små skulpturer i lera med tillhörande dikter på temat identitet och mångfald. Foto: Sigtuna kommun

Vår kommun består av många olika platser och många olika människor. Alla är vi olika, med egna identiteter. Men minst en sak har vi gemensamt - kommunen som vi bor i. Och kanske något mer? Vad skapar en identitet? Är det var vi bor eller var vi föds? Vår ålder, kultur eller klädstil? Våra traditioner, värderingar, drömmar eller fritidsintressen?

Eleverna i årskurs 7 och 9 på S:t Olofs skola i Sigtuna har skapat 300 olika skulpturer med tillhörande dikter utifrån temat identitet och mångfald som de har utforskat tillsammans med sina lärare och skolans sociala team. Tillsammans har de kommit fram till att det är många olika saker som skapar vår identitet och bidrar till vår självkänsla i sociala sammanhang. Och fastän vi är olika på vissa sätt kan vi vara lika på andra.

Besök Sigtuna museum, Kulturlänken i Märsta, Rosersbergs bibliotek och mötesplatsen i Valsta för att se alla de 300 skulpturerna och dikterna - och samla pusselbitar till ett unikt pussel! På Valstadagen den 10 juni kan du få den sista pusselbiten och skapa din egen dikt och skulptur under en workshop på ValstaKonst.

Sigtuna museums öppettider och adress

Kulturlänkens öppettider och adress

Rosersbergs biblioteks öppettider och adress Länk till annan webbplats.

Mötesplatsen i Valstas öppettider och adress