Nils Landgren med Arlanda Big Band!

Välkommen till en kväll full av soul, jazz och funk när Nils Landgren möter Arlanda Big Band på Kulturumteatern.

En man spelar på en trombon

Foto: Johannes Lundberg/Sveriges Radio

Nils Landgren, mannen med den röda trombonen och sammetslena rösten, tar oss med på en fantastisk resa som sträcker sig mellan svängiga beats och mjuka tongångar, allt inramat av Sigtunas eget storband. Med på scenen är även elever från Sigtuna kulturskola som deltar i några låtar.

Den folkkära, mångsidiga trombonisten, sångaren och bandledaren Nils Landgren tillhör Sveriges mest kända artister. Han har gjort det mesta med de flesta och bidragit till att berika svenskt musikliv, såväl som internationellt, som få andra.

Nils Landgren började spela trummor vid 6 års ålder, men övergick till trombon när han var 13 år. Under sin karriär har han framgångsrikt växlat mellan musikstilar utan att förlora något av sin särart och konstnärliga konsekvens. Nils Landgren har varit involverad i många olika sorters musikprojekt: jazz och rock, soul och hip hop, storbandsframträdanden, och för hans egen del, minst 500 album inklusive sådana med stora internationella stjärnor som ABBA, The Crusaders, Eddie Harris, Bernard “Pretty” Purdie, Wyclef Jean och Herbie Hancock.

Biljetter

Förköp biljetter via nortic.se eller från klockan 18.15 på plats. Länk till biljettsida på Nortic. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kostnad: Ordinarie pris 250 kronor, ungdom upp till 20 år 150 kronor.

Konserten genomförs med paus. Kaffeservering i pausen.

I samarbete med Sveriges Orkesterförbund, Arlanda Big Band och Sigtuna kulturskola.