Scenkväll i Kulturlänken: Tuuletar

Väsande, viskande, vild energi mixat med slående beatbox-rytmer, konstpop och finsk traditionell folksång inleder vårens Scenkvällar.

Fyra kvinnor är målade med färg och sjunger tillsammans.

Foto: Katariina Salmi.

Tuuletar är inte bara namnet på vindgudinnan i Kalevala, den finska mytologin, utan också namnet på en unik vokal folk-hop kvartett. Själva beskriver de sig som ett kaotiskt, icke-perfekt kollektiv av färgstarka karaktärer som delar en passionerad nyfikenhet. De drivs av sin kärlek till det finska språket och respekten för sina rötter när de borrar sig in i traditioner, sökandes efter det nya.

Tuuletar är fyra kvinnor som sjunger, komponerar och framträder. På sitt unika sätt framför de finsk folksång, egna verk med globala musika­liska influenser och urban samtida musik på ett öppet sätt. Väsande, viskande, kraftfullt och glödande och helt orädda i sitt uttryck vilket hyllas unisont på deras turnéer och festivalframträdanden runt om världen.

Tuuletar kan även höras i trailers till succéserien Game of Thrones. I mötet med Tuuletar kan du också få det som många tidigare upplevt : ”… an absolute wow-moment!”

Medverkande

Venla Ilona Blom – sång, beatboxing
Sini Koskelainen – sång
Johanna Kyykoski – sång
Piia Säilynoja - sång

Evenemanget genomförs i samarbete med Region Stockholm och finskt förvaltningsområde.

Biljetter

Förköp via Nortic eller på plats samma kväll från kl. 18.15. Länk till biljettsida på Nortic. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om Scenkväll i Kulturlänken

Scenkväll i Kulturlänken är programserien där du kan ta del av spännande kulturprogram i ett mindre och intimare sammanhang i en avspänd atmosfär. Kulturcaféet håller alltid öppet och erbjuder gott att äta och dricka. Låt Kulturlänken bli ditt vardagsrum för en stund!