Scenkväll i Kulturlänken: Ellas Kapell

Vår tids mest älskade jazzkompositioner i helt ny kostym avslutar vårens Scenkvällar.

Fyra personer står mot en vägg och tittar in i kameran.

Foto: Elvira Glänte

Ellas Kapell är bandet som startade i en gemensam kärlek för Ella Fitzgerald, men som sedan fått växa och formas av de fyra musikerna. Vår tids mest älskade jazzkompositioner ikläs helt ny kostym; vissa av låtarna får vara enkla, bäras av skörheten i text och harmonik, medan andra tar ut svängarna och ger rum för lekfullhet och ekvilibrism.

Låten ”The Nearness of You” från debutskivan “Longing” har i skrivande stund spelats över 1,3 miljoner gånger! ”Longing” rosades av kritiker och belönades med Gyllene Skivan 2020.

Hösten 2021 släppte bandet sitt andra album “What’s it all about?” på Naxos/Prophone Records. Den nya skivan handlar om de viktigaste stunderna i livet; de stora, de svåra, de till synes obetydliga och de vi ännu har framför oss – allt det som tillsammans utgör ett liv. På klassiskt Ellas Kapell-vis är låtarna omsorgsfullt arrangerade för att fånga varje ögonblicks särskilda stämning.

Några recensioner:

”Det är inte varje dag man hör ett så klassiskt material förvaltas så fräscht, osökt och självklart.”
– Johannes Cornell, DN

”Texterna tas på allvar och varje låt får sitt måttbeställda fodral.”
– Alexander Agrell, Sydsvenskan

Medverkande

Lovisa Jennervall – sång
Manne Skafvenstedt – piano
Jon Henriksson – kontrabas
Edvin Fridolfsson – trummor

Evenemanget genomförs i samarbete med Region Stockholm.

Biljetter

Biljetter à 130 kronor via Nortic eller på plats samma kväll från kl. 18.15. Länk till biljettsida på Nortic Länk till annan webbplats.

Om Scenkväll i Kulturlänken

Scenkväll i Kulturlänken är programserien där du kan ta del av spännande kulturprogram i ett mindre och intimare sammanhang i en avspänd atmosfär. Kulturcaféet håller alltid öppet och erbjuder gott att äta och dricka. Låt Kulturlänken bli ditt vardagsrum för en stund!