Aurora - The weight of a shadow

En extraordinär gotisk rockföreställning med animerade filmsekvenser och livekonsert i ett.

Den unga flickan Aurora har hamnat i djup sorg och därmed fastnat i en mystisk, mörk och gotisk slottsträdgård på kullen i staden Erville. Hennes enda följeslagare är en ond, maskerad gestalt som säger till Aurora att hon alltid kommer att vara bunden till trädgården, även om hon försöker fly. Därför gömmer sig Aurora i rädsla. Inga stadsbor vågar ens gå in till trädgården - förrän en dag, när en pojke, Oliver, passerar och av misstag möter Aurora bakom portarna. Under tiden har en grupp av människor från staden samlats för att lösa mysteriet uppe i slottsträdgården. Med mystiska handskrivna papper från en sönderriven dagbok lägger de pusslet en gång för alla.

Aurora är en extraordinär rockföreställning, animerade filmsekvenser och en livekonsert i ett. Med inspiration från Tim Burtons filmer och Danny Elfmans musik startade det svenska bandet Nocean sitt tredje albumprojekt och skrev musiken efter en fiktiv filmberättelse som ett konceptalbum. Musiken är modern, melodiös hårdrock/metal med filmiska/symfoniska inslag. Musikalbumet släpptes digitalt och fysiskt den 29 oktober 2021.

Språket i föreställningen är svenska. Musikens texter är på engelska.

För vem passar föreställningen?

Familjeföreställning utan åldersgräns men med rekommendation att barn yngre än 13 år använder hörselskydd. Öronproppar finns vid entrén för både barn och vuxna.

Arrangör: Nocean i samarbete med Sigtuna kommun.

Biljetter

Förköp biljetter säljs via Nortic. Länk till biljettsida på Nortic. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Biljettpriser:

Vuxen - 250 kronor
Student - 190 kronor
Ungdom upp till 25 år - 100 kronor