Sharon Dyall möter Arlanda Big Band

Välkommen på en festfylld konsert med Sharon Dyall och Sigtuna kommuns eget storband!

En kvinna med mörkt hår ler och tittar rakt fram

Sharon Dyall är en av våra mest mångsidiga artister, välkänd skådespelare och verksam inom flera genrer – soul, blues, jazz och musikal. Uppvuxen i Märsta är Sharon även ett välbekant ansikte för många i Sigtunapubliken.

På jazzscenen har Sharon medverkat som sångerska i många konstellationer, inte minst i storbandssammanhang. När Sharon Dyall möter Sigtuna kommuns eget storband denna kväll uppstår ljuv musik och vi bjuds på en festfylld konsert!

Kulturcaféet håller kaffeservering öppen i pausen.

Om Sharon Dyall

Sharon inledde sin karriär i bandet Little Mike & The Sweet Soul Music Band, som förutom av grundaren Little Mike Watson bland annat bestod av Nils Landgren, Anna-Lotta Larsson och Anders Berglund. I samma veva gjorde hon sig också ett namn på musikalscenen, där hon belönades med en välförtjänt Guldmask för sin tolkning av Anita i West Side Story på Chinateatern 1989. Genom åren har hon medverkat i ett antal musikalföreställningar, senast spelade hon en av huvudrollerna i Stockholms Stadsteaters uppsättning av Chicago.

På jazzscenen har Sharon Dyall medverkat som sångerska i många olika konstellationer, inte minst i storbandssammanhang, men också turnerat i eget namn. 2017 öppnade hon den stora internationella Jazzfestivalen JazzBaltica i Tyskland och på senare år har vi också bland annat kunnat höra henne i Berwaldhallens stora hyllning av Ella Fitzgerald tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester.

Förutom att låna ut sin röst till tecknade serier och långfilmer arbetar Sharon Dyall också som regissör och översättare i ett flertal dubbproduktioner och hon har dessutom skrivit de svenska sångtexterna till Disney-succéerna Frost.

Biljetter

Förköp av biljetter à 200 kr via Nortic.se. Köp biljett. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Biljetter säljs även på plats från kl. 14.15.