Boksläpp på Midgårdsbadet

I Malin Samsons debutbok "Från utbränd till livsglöd" nämns Midgårdsbadet som "arbetsmarknadens paradis". Boken handlar om Malins resa tillbaka till livet efter en utmattningsdepression. Varmt välkomna på bokrelease.

Malin Samson håller upp sin bok Från utbränd till livsglöd ståendes framför utebassängen på Midgårdsbadet.

Malin Samson arbetar som receptionist på Midgårdsbadet och släpper nu en bok om sin livsresa tillbaka till livet efter en utmattningsdepression. Foto: Sigtuna kommun

År 2017 kom Malin till Midgårdsbadet via Arbetsförmedlingen för att börja arbetsträna. Malin hade då varit hemma med utmattningsdepression i två års tid. Sedan förra året är Malin fast anställd på badet som receptionist. Nu har Malin skrivit en bok om sin livsresa där Midgårdsbadet nämns som "arbetsmarknadens paradis".

Vi är oerhört stolta över Malin och hennes resa, sen att hon väljer att skriva en bok och får den utgiven är fantastiskt! säger bad- och simhallschef Tapani Röyttä.

Den 10 augusti släpps boken och det firar vi med en tillställning på Midgårdsbadet där Malin självklart närvarar. Det blir bokförsäljning, signering, snittar, snacks och dryck.

Från utbränd till livsglöd

"Ryck upp dig, det är väl bara att bita ihop"

De klämkäcka kommentarerna haglade över henne och det enda hon lyckades åstadkomma var tårar och besvikelser.

Malin som under hela sitt liv alltid har försökt vara till lags, ställa upp och finnas till hands, blir plötsligt tvungen att sätta sig själv först. För sin egen överlevnads skull tvingas hon kapa alla band och börja om från noll. Hon har fått en ny följeslagare i sitt liv: utmattningsdepression.

Att gå från att vara en människa med total kontroll och tusen bollar i luften, till att bli sängliggande är en upplevelse som det tar flera månader att acceptera. Att slåss med de inre dialogerna och värdelöshetskänslorna samtidigt som man konfronteras med omgivningens okunskap och ofta hårda ord, skapar sår och förtvivlan.

Under de fem år som det tog för Malin att komma tillbaka till livet skrev hon dagbok. Många dalgångar men också några få ljussken kantade hennes väg upp mot livsglödens era. Sakta väcktes hoppet om nya möjligheter och en ny värdegrund tog form.