Scenkväll i Kulturlänken: Amanda Ginsburg kvartett

En av Sveriges största och grammisbelönade jazzartister gästar Kulturlänken denna kväll.

En kvinna tittar in i kameran.

Foto: Elvira Glante

Med en mjuk framtoning under ett lager av naivitet levererar Amanda Ginsburg sin egen producerade musik. Amandas karriär har de senaste åren gått spikrakt uppåt. Hon har synts och hörts bland annat i SVT Allsång på Skansen, belönats med Olle Adolphson-stipendiet och STIM-stipendiet, spelat över hela landet för tusentals åhörare och mottagit en Grammis för Årets Jazzalbum.

SKAP:s (Sveriges kompositörer och textförfattare) Jazzpris 2018 gav motiveringen:
”Det finns ett eko av våra legendariska jazzsångerskor i hennes musik. Hon har förmågan att skapa nya och synnerligen charmiga låtar som låter sig inspireras av sin historia, men som talar med en helt egen röst.”

Hösten 2020 släppte Amanda Ginsburg sitt andra fullängdsalbum; “I det lilla händer det mesta”. Amanda säger: ”Här finns de vardagliga och ibland lite banala berättelserna som utgör så stor del av mitt liv och ofta även ditt. I det lilla vardagliga livet finner jag oändlig inspiration.

Medverkande
Amanda Ginsburg – sång. Filip Ekestubbe – piano, Ludvig Eriksson – bas och Ludwig Gustavsson – trummor.

Programmet är ca 1 timme. Kulturcaféet håller öppet och erbjuder gott att äta och dricka.

Biljetter

Biljetter à 130 kr. Förköp via Nortic; https://www.nortic.se/dagny/organizer/401 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Programmet genomförs i samarbete med Region Stockholm.