Föreläsning med Eric Thorsell

En föreläsning med sound designens mästare som skapat ljud åt Madonna och Paul McCartney.

En man tittar in i kameran och ler.

Erik Thorsell gästar Kulturlänken.

Har du någon gång fascinerats av och undrat hur det där speciella ljudet i en film, musikvideo eller ett spel kommit till ? Eller har du ljud som en del av ditt vardagliga jobb.

Eric Thorsell är sound designern som skapat ljud åt superstjärnor som Madonna och Paul McCartney.

Han har vunnit reklambranschens pris Silverägget 2015 för designen av ljudet till Volvo Cars film Made by Sweden med bl.a Robyn och Zlatan Ibrahimovic. Han tilldelades 2019 filmbranschens pris Ljudvågen. Priset delas ut av Film sound Sweden till en person som på något sätt gjort en berömvärd insats för ljudet inom tv/film. Motiveringen löd:

“Årets ljudvåg går till en person som med mer än 30 års erfarenhet i branschen länge varit något av en myt och förgrundsfigur inom ljud för reklamfilm/konstfilm/musikvideos. Högst troligt är att samtliga som i Sverige jobbar med att tillverka detta många gånger beundrat hans arbeten men få har träffat denne okrönte häxmäster”.

Den 25 november kommer Eric, som bor i Sigtuna kommun, till Kulturlänken i Märsta centrum för ett exklusivt framträdande i vår föreläsningsserie Sigtuna world voice.

Biljetter

Biljetter bokas på: https://www.nortic.se/dagny/event/34278 Länk till annan webbplats.

Biljettpris 125 sek: Föreläsning (serviceavgifter inkluderat)

Biljettpris 225 sek : Föreläsning samt vegetarisk måltid, sallad och kaffe (serviceavgifter inkluderat)

Meddela eventuella allergier på info@sigtunateater.se

Genom ett unikt samarbete med Arlanda-Märsta Rotaryklubb bidrar du genom ditt biljettköp även till utrotningen av Polio i världen genom projektet “End Polio Now” . Rotary International har under drygt tre decennier arbetat för att utrota polio i världen, och det viktiga arbetet fortsätter oavbrutet tillsammans med WHO, UNICEF och Bill & Melinda Gates Foundation.

Arrangör: Sigtuna Scen & Teater

I samarbete med : Arlanda-Märsta Rotaryklubb och Kulturcaféet i Kulturlänken, Märsta