Sopplunch - Romsk kultur fyller Kulturlänken!

Kom till Kulturlänken och lyssna till musik från några av den romska kulturens traditioner och uttryck.

Den romska flaggan.

Fotograf: Malin A Junkka.

Vi fyller Kulturlänken med romsk kultur och gästas av romska artister som bjuder på musik och dans från den romska kulturens traditioner och uttryck. Kulturkaféet serverar soppa inspirerad av det romska köket. Programmet ingår i Romska veckan då Sigtuna kommun särskilt uppmärksammar den romska kulturen.

Programmet är ett samarbete med Arbetsmarknadsförvaltningen, Stockholms stad.

Om artisterna

Samira Borg, romsk sångerska, hämtar sin musikaliska inspiration från romer ute i Europa, främst från Polen och Tyskland.

Tony Palm, romsk pianist och ett välbekant ansikte för många sigtunabor. Tony har romsk bakgrund med musikaliska rötter i den romska musiken.
Tillsammans bjuder Samira och Tony på musik rik på uttryck, virtuost och med mycket känsla.

Claudia Toftesson, romsk dansare från Lovari gruppen. Claudia berättar om sin kultur genom att framföra romska danser i traditionella kläder.

Mikolai Kwiek, romsk musikproducent och pastor från gruppen Lovara. Mikolai framför romsk musik skriven av vänner, släktingar och sig själv i en blandning av traditionellt och modernt. Musiken framförs med gitarr och sång.

Förbokning av plats

Du förbokar din plats via Kulturcaféet i Kulturlänken. Telefon: 072-722 90 61. E-post: shler@m29.se

Romsk vecka i Sigtuna kommun

Under vecka 42 uppmärksammar Sigtuna kommun särskilt den romska kulturen. Sigtuna kommuns bibliotek är romsk läsambassad och under veckan besöker Bagir Kwiek, Sveriges läsambassadör 2019-2021, kommunen. Läsambassadörens uppgift är att motivera till läsning och att i många olika sammanhang lyfta fram läsningens betydelse för individen och för samhället.