Tyck till om översiktsplanen

Syftet med samrådet är att få fram ett så bra beslutsunderlag som möjligt och att ge möjlighet till insyn och påverkan.

Det är alltid bra att vara påläst innan du skickar in dina egna synpunkter. Ta därför gärna del av materialet och skicka sedan in dina synpunkter.

Läs igenom förslag till ny översikts­plan

Till översiktsplanen hör även en hållbarhetskonsekvensbeskrivningPDF

och kommunstyrelsebeslutPDF.

Lämna synpunkter

Vi vill veta vad du tycker om förslag till ny översiktsplan.

Lämna din synpunkt här

Fyll i namn och kontaktuppgifter i formuläret.

Kön
Kön
Ålder
ÅlderVar bor du?
Var bor du?

Delta på samrådsmöten via teams

Samrådet är en omfattande del av planprocessen. Förslaget till översiktsplan skickas ut till myndigheter och annonseras och tillgängliggörs för allmänheten. Det är en viktig demokratisk princip att alla får tillfälle att granska och yttra sig över kommunens planering för framtiden. Genom att starta samrådet tidigt kan vi ha en bred debatt då det finns stora möjligheter att påverka förslaget. Så kan kommuninvånarnas kunskap, erfarenheter och behov tas till vara och förbättra beslutsunderlaget. Samrådsperioden pågår 16 april–14 juni 2021.

Anmäl dig till digitala samrådsmöten

Fyll i namn och kontaktuppgifter i formuläret. Efter anmälan får du en länk av oss som gör att du kan delta på samrådet digitalt.

Välj ett eller flera datum när du vill delta. Varje möte behandlar ett område i kommunen.
Anmälan måste göras innan kl.12.00 samma dag som mötet inträffar.
Välj ett eller flera datum när du vill delta. Varje möte behandlar ett område i kommunen.


Bra att veta inför digitala samrådsmöten

De digitala samrådsmötena anordnas via den digitala plattformen Microsoft Teams som kan användas både på dator och mobiltelefon.

Teams kan användas i de flesta webbläsare utan att behöva laddas ner. Om din webbläsare inte stödjer Teams så kan app-versionen laddas ner gratis. Här kan du Ladda ned skrivbords- och mobilappar för Microsoft Teams.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Om du är osäker på hur Teams fungerar går det bra att kontakta oss några dagar innan, så hjälper vi dig. Mejla dina önskemål till kontaktcenter@sigtuna.se.

För att delta på mötet behöver du ha anmält dig så att vi kan skicka ut en länk till dig. Länken får du skickad till dig senast en dag innan mötet. Du behöver inte ha tillgång till kamera och mikrofon då frågor kan ställas skriftligen i chattfunktionen.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.