Märsta station

Nu inleder Trafikförvaltningen, i samverkan med Sigtuna kommun, en ombyggnation av biljetthallen vid Märsta station. Arbetet kommer påverka samtliga trafikanter vid stationen. Den nya biljetthallen förväntas stå klar i början på 2022.

Bild på SL:s blåa pendeltågsskylt där det står "Märsta".

Fotograf: Mostphotos

Arbetet just nu

Biljetthallen vid Märsta station ska byggas om och byggas ut av Trafikförvaltningen. Arbetet kommer på kort sikt att påverka stora delar av stationsområdet samt alla trafikanter som rör sig där. Taxibilarnas uppställning och bilparkeringen kommer att stängas av och hänvisas till en annan plats i närområdet. Skyltar med hänvisning och information till trafikanter kommer att finnas på plats under hela byggtiden. Dessa hänvisningar kan dock ändras under pågående byggnation.

Arbetet inleds i mitten av september och kommer att pågå i olika omfattning till och med början på 2022.

Arbetets placering i Sigtunakartan.

Därför byggs biljetthallen om

SL:s biljetthall klarar inte av dagens trafikflöde. En nytt stationshus ska därför byggas för att kunna tillgodose dagens behov fram till att den nya stationsområdet är på plats. Frågor som är kopplade till ditt resande eller ombyggnationen av biljetthallen hänvisas till SL:s kundtjänst. Länk till annan webbplats.

Projektet Nya Märsta station

Det finns ett större stadsbyggnadsprojekt som berör Märsta stationsområde med omnejd. Projektet "Nya Märsta station" är omfattande och är just nu i ett tidigt planeringsskede. Läs mer om projektet Nya Märsta station.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.