Elevhälsa

Elevhälsan på Arlandagymansiet består av olika professioner som samverkar för att skapa en bra lärmiljö för dig som elev.

Elevhälsans arbete

Arlandagymnasiets elevhälsa består av skolsköterskor, kuratorer, specialpedagoger, speciallärare och skolspsykolog. Elevhälsan har ett tätt samarbete med mentorer, studie- och yrkesvägledare och elevcoacher. Elevhälsan arbetar förebyggande och hälsofrämjande genom ett nära samarbete med skolans pedagogiska personal samt övrig personal. Vid behov verkar även elevhälsan för ett nära samarbete med externa kontakter.

Skolsköterskor

På Arlandagymnasiet finns två skolsköterskor som arbetar främst hälsofrämjande och förebyggande genom att förbättra den egenupplevda hälsan.

Skolsköterskorna har öppen mottagning i mån av tid måndag - fredag. Mottagningsverksamheten ersätter inte primärvården, utan vi hanterar i första hand hälsofrågor som är relaterade till skolan. Skolsköterskorna gör medicinska bedömningar för elever med olika typer av skolrelaterade hälso- och inlärningsproblem. De hälsoundersöker och vaccinerar även nyanlända elever.

Skolsköterskorna erbjuder dig som elev hälsosamtal i årkurs 1 där livsstilsfrågor i kombination med fysiska, psykiska och sociala hälsan diskuteras. Syftet med hälsosamtalet är att du som elev ska få en ökad medvetenhet kring friskfaktorer samt hur dessa påverkar hälsan.

Skolsköterskorna genomför tillsammans med kuratorerna även en gemensam hälsodialog med samtliga klasser i årskurs 1. Syftet med hälsodialogen är att stärka den fysiska, psykiska och sociala hälsan.

ROS, Introduktionsprogram och gymnasiesärskola

Lena Henriksson

lena.henriksson@arlandagymnasiet.se

Högskoleförberedande program och yrkesprogram

Julia Eriksson

julia.eriksson@arlandagymnasiet.se

Specialpedagoger och speciallärare

Arlandagymnasiet har två specialpedagoger och en speciallärare.

Specialpedagoger och speciallärare ser på din utbildning med ett specialpedagogiskt perspektiv och arbetar i samverkan med skolan för att undervisningen utvecklas för att du som elev ska lyckas med dina studier.

Specialpedagoger och speciallärare kan hjälpa till med:

• Kompensatoriska hjälpmedel som exempelvis inlästa läromedel
  • Studieteknik
  • Anpassningar i lärmiljön
  • Kartläggning och utredning vid behov
  • Specialpedagogiskt stöd

Dessutom arbetar specialpedagoger och speciallärare med att analysera lärmiljön på organisation- och gruppnivå för att kunna utveckla undervisningen.

Kristin Renvall

kristin.renvall@arlandagymnasiet.se

Danielle Rizk

danielle.rizk@arlandagymnasiet.se

Anna Gulliksson

anna.gulliksson@arlandagymnasiet.se

Kuratorer

På Arlandagymnasiet arbetar två skolkuratorer. Till skolkuratorerna kan du komma för att ställa frågor och prata om bland annat: din skolsituation, kärlek och relationer, stress, familjen, ångest, hedersproblematik och mycket annat. Du kan också komma till skolkuratorn om du undrar över någonting och inte vet var du ska vända dig. Ibland hjälper skolkuratorerna dig vidare till andra ställen för att få rätt hjälp.

Förutom enskilda samtal med elever arbetar kuratorerna med klasser och grupper utifrån olika teman. Skolkuratorerna är även en del av skolans förebyggande arbete mot droger, kränkningar och trakasserier. Utvöer det handleder skolkuratorerna personal samt kartlägger och utreder elevers sociala situation.

Högskoleförberedande program och Introduktionsprogram

Antoinette El-Jajji

antoinette.eljaji@arlandagymnasiet.se

Yrkesprogram och gymnasiesärskolan

Effie Asola

effie.asola@arlandagymnasiet.se

Elevcoacher

På Arlandagymansiet finns två elevcoacher som arbetar för en ökad trivsel och tryghhet. Fokus är goda relationer, ökad lektionsnärvaro samt postiva elevaktiviteter.

Ibrahim Erdoghu

ibrahim.erdoghu@arlandagymnasiet.se