Distansundervisning

Elever måste ha tillgång till sin dator, internetuppkoppling, Microsoft Teams och mail samt hålla koll på vår interna startsida.

Gå direkt till startsidan - start.arlandagymnasiet.selänk till annan webbplats

Manual för användning av Teams i samband med distansundervisningen finns på interna startsidan.

Regeringen och Folkhälsomyndigheten har rekommenderat att Sveriges gymnasieskolor ska gå över till distansundervisning. Arlandagymnasiet följer dessa rekommendationer och övergår därför till distansundervisning. Ingen öppen verksamhet bedrivs i skolans lokaler. Beslutet gäller inte gymnasiesärskolan.

Ställer höga krav på dig som elev

Det här beslutet innebär inte att det är skollov. Tvärtom ställer det höga krav på dig som elev att fortsätta bedriva dina studier trots att du inte kan vara i skolan. Vi vet i dagsläget inte om det rör sig om ett par veckor eller resten av terminen.

Undervisning enligt ordinarie schema

Undervisningen kommer att bedrivas enligt ordinarie schema från och med torsdag den 19 mars. Varje lärare kommer att skriva instruktioner per mail eller Teams hur lektionerna kommer bedrivas. Även prov och examinationer kommer att ske på distans.

I första hand vänder du dig som elev till din mentor för att få svar på dina frågor. Om läraren skulle bli sjuk kommer det att finnas information om vem du ska vända dig till istället.