Publicerad:

Stefan Malmström är Årets pedagog

Igår eftermiddag överraskades vår lärare i samhällskunskap, Stefan Malmström, av nämndordförande Mattias Askerson med diplom, check och blommor. Stefan är en av de som får utmärkelsen Årets pedagog i Sigtuna kommun. Dessutom för andra gången!

Årets pedagog delas ut varje år till pedagoger i kommunen som "visat stor skicklighet och kreativitet i det pedagogiska arbetet". I år föll valet i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden på Stefan Malmström samt ytterligare fem personer och två arbetslag.

Stefan är dessutom unik, eftersom han nu har fått utmärkelsen två gånger. 2018 fick han också priset.

Grattis, Stefan!

En man i rutig skjorta står med diplom och blommor i handen i ett bibliotek med bokhyllor bakom sig.

Stefan Malmström, samhällskunskapslärare, är en av årets pedagoger i Sigtuna kommun.

Så här lyder motiveringen:

"Stefan är en engagerad, mycket bra och pedagogisk lärare som är otroligt duktig på sitt yrke. Han har intressanta lektioner, en bra syn på världen och kan på ett enkelt sätt beskriva olika konflikter utifrån ett samhällsperspektiv. Han hjälper alltid till och motiverar när det tar stopp och fångar upp och hjälper alla elever. Stefan är även en bra lyssnare som gärna ser att eleverna kommer med egna initiativ och synpunkter på hans undervisande, så att han kan bli en ännu bättre lärare.

Stefan är omåttligt populär bland både elever och kollegor. Han är väldigt jämn i sin lärarroll och i sina prestationer. Stefan arbetar intensivt mot eleverna med ett individuellt bemötande, vilket ger goda resultat. Han utstrålar ett lugn och en trygghet vilket gör att eleverna mår väldigt bra i hans klassrum."