Publicerad:

Kalle Lundsgaard är vidare till semifinal i Funkisfestivalen

Kalle Lundsgaard, elev på gymnasiesärskolan, vann Funkisfestivalens deltävling den 8 februari. Nu väntar semifinal på Nalen i Stockholm.

Den 8 februari arrangerades Funkisfestivalens deltävling på Kulturum. I juryn satt dansaren och musikalartisten Karl Dyall, sångerskan Gladys del Pilar, fjolårets vinnare Filip Pettersson, makeupartisten Denise Leinonen samt kultur- och fritidsförvaltningens chef Lars Palmér.

Bland de tolv tävlande deltog 21-åriga Kalle Lundsgaard från Sigtuna med låten ’’Du Hast’’ av gruppen Rammstein. När kvällen var slut stod Kalle som vinnare och fick ta emot publikens jubel.

Det var nervöst som tusan. Efteråt när jag klev av scenen kunde jag njuta, då släppte allt, men jag trodde faktiskt inte att jag skulle vinna. Det kändes konstigt och helt otroligt. Min känsla var bara: Va, vann jag?, berättar Kalle.

Nu förbereder sig Kalle inför semifinalen i Stockholm och en publik på runt 300 personer. Där kommer han representera Sigtuna kommun och tävla mot deltagare från andra kommuner om en plats i riksfinalen.

Det känns helt otroligt bra. Jag är nervös men det är tur att det är samma låt i alla fall. Jag kommer träna och repetera mycket, fortsätter Kalle.

Funkisfestivalen är Sveriges största melodifestival för personer över 15 år med intellektuell och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade). Semifinalerna äger rum på Nalen i Stockholm den 25 och 26 april.

Läs mer om Funkisfestivalen på funkisgladje.se Länk till annan webbplats..