Publicerad:

Filip Pettersson på gymnasiesärskolan ska representera Sigtuna kommun i Funkisfestivalen

Eleven Filip Pettersson från Märsta gjorde succé när han vann den lokala Funkisfestivalen tidigare i år. På onsdag står han på scenen igen, på anrika Nalen i Stockholm. Då tävlar han om en finalplats mot deltagare från hela Sverige.

Den 26 och 27 april avgörs semifinalerna i den rikstäckande Funkisfestivalen med rekord i antal deltagande kommuner. Då ska 24 artister från lika många kommuner bli 12 finalister, en final som avgörs i augusti.

Sigtuna kommuns representant blev Filip Pettersson, sistaårselev på programmet för hotell, restaurang och bageri på gymnasiesärskolan på Arlandagymnasiet. Under stort jubel vann han den lokala uttagningen av Funkisfestivalen på Kulturum i februari i år med låter ”Popular” av Eric Saade. En låt som Filip kan utan och innan vid det här laget.

I ett pressmeddelande från Sigtuna kommun säger Filip:

- Jag är inte nervös. Det ska bara bli superkul att vara med. Jag har en vinnarskalle och kommer köra all in, berättar Filip och visar sitt knep för att få med sig publiken:
- Jag håller händerna bakom öronen!

Filip agerar framför kameran medan han sjunger sin låt Popular av Eric Saade.

Foto: Sigtuna kommun

Under åren har han synts ganska flitigt i ljusgården på skolan, där han uppträtt.

- Jag känner typ alla i skolan och det är många som sagt att jag är duktig. Det ska både bli skönt och tråkigt att sluta till sommaren. Jag gillar både matte, svenska, engelska, geografi och historia. Och så gillar jag att baka, laga mat och städa, säger han.

Filip tävlar onsdagen den 27 april och vi önskar honom ett stort lycka till!

Pressmeddelande om Filip på Funkisfestivalen från Sigtuna kommun Länk till annan webbplats.

Mer om Funkisfestivalen på Nalen Länk till annan webbplats.

Se den nya filmen om Arlandagymnasiets gymnasiesärskola

Funkisfestivalen är Sveriges största melodifestival för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS.