Publicerad:

Distans­utbildning vid gymnasiet, vuxen­­utbildning och yrkes­högskolor

Uppdaterad kl: 15.18 - Idag gick regeringen och Folkhälsomyndigheten ut med rekommendation att Sveriges gymnasieskolor ska gå över till distansundervisning. Arlandagymnasiet följer dessa rekommendationer och övergår därför till distansundervisning från och med imorgon, onsdag den 18 mars. Beslutet gäller inte gymnasiesärskolan.

Ställer höga krav på dig som elev

Det här beslutet innebär inte att det är skollov. Tvärtom ställer det höga krav på dig som elev att fortsätta bedriva dina studier trots att du inte kan vara i skolan. Vi vet i dagsläget inte om det rör sig om ett par veckor eller resten av terminen.

Elever måste ha tillgång till sin dator, internetuppkoppling, Microsoft Teams och mail samt hålla koll på vår interna startsida: start.arlandagymnasiet.se.

Möjlighet att hämta dator och böcker

Onsdag den 18 mars är du välkommen att hämta din dator och dina böcker om du har kvar dem i skåpet i skolan, såvida du inte har sjukdomssymtom. Har du sjukdomssymtom så kontakta din mentor för överenskommelse om vem som kan komma och hämta dina saker. Övrig tid under dagen bedriver du studier på egen hand.

Undervisning enligt ordinarie schema

Undervisningen kommer att bedrivas enligt ordinarie schema från och med torsdag den 19 mars. Varje lärare kommer att skriva instruktioner per mail eller Teams hur lektionerna kommer bedrivas. Även prov och examinationer kommer att ske på distans.

I första hand vänder du dig som elev till din mentor för att få svar på frågor av allmän karaktär, studiehandledning och planering. Vid eventuell sjukdom hos mentor kommer information om vem du istället ska vända dig till. Vid frågor som rör kursen och undervisningen så vänder du dig till undervisande lärare. Om läraren skulle bli sjuk kommer det att finnas information om vem du ska vända dig till.

Det bedrivs alltså från och med onsdag den 18 mars inte längre någon öppen verksamhet i skolans lokaler. APL påverkas inte av det här beslutet. Under onsdagen kommer lärarna att planera och förbereda för distansundervisning och du som elev förväntas också förbereda dig för distansundervisning genom att se över så att du har fungerande dator och de inloggningsuppgifter som behövs.