Individuella val och modersmål

Individuella val finns på alla nationella program och innefattar 200 poäng. På Arlandagymnasiet erbjuder vi en mängd intressanta och spännande kurser som individuellt val. Om du som elev talar ett annat modersmål än svenska har du under vissa förutsättningar rätt till modersmålsundervisning.

Individuellt val

Du som elev har möjlighet att påverka dina kurser genom det individuella valet. Om du läser på ett yrkesprogram har du alltid möjlighet att läsa de kurser som krävs för den grundläggande behörigheten till studier på universitet/högskola. Studie- och yrkesvägledarna hjälper dig om du har funderingar kring det individuella valet. 

Modersmålskurser

Arlandagymnasiet erbjuder kurser i modersmål både på grundskolenivå och på gymnasienivå. Det är endast elever på introduktionsprogrammet som kan läsa kurser i modersmål på grundskolenivå. Elever på nationella program läser alltid kurser på gymnasienivå.

Anmälan modersmål

När du är elev på Arlandagymnasiet anmäler du ditt önskemål om mordersmålsundervisnings via formuläret nedan. I anmälan fyller du i önskat språk och kurs. Kort efter att du gjort din anmälan kommer rektor att kontakta dig med ytterligare information.Dina kontaktuppgifter:
Fyll i dessa för att kunna få svar på ditt ärende.
Dina kontaktuppgifter:

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.