Val till riksdag, kommun- och landstingsfullmäktige 2018

På söndag 9 september är det val till riksdag, kommun- och landstingsfullmäktige. På den här sidan publiceras information om valet.

På valdagen kan du rösta i den vallokal som tillhör ditt valdistrikt. På röstkortet står vilken lokal som är din vallokal. Vallokalerna öppnar kl 08:00 och stänger 20:00. Du behöver inte ha med dig ditt röstkort men du måste ha med dig legitimation. Här är alla vallokaler i Sigtuna kommun och en karta där du kan se alla valdistrikt och vallokaler: länka till vår sida om det.

Om du inte är folkbokförd i Sigtuna kommun men ändå vill rösta i kommunen på valdagen så har vi en röstningslokal i Kommunhuset, öppen 08:00-20:00.

Läs mer om att rösta på valdagen: https://www.val.se/svenska-valsystemet/satt-att-rosta/rosta-pa-valdagen-i-din-vallokal.html 

Ambulerande röstmottagare

Vill du att ambulerande röstmottagare ska ta emot din röst i hemmet på valdagen, ring 08 591 26002.

Röstkort

Cirka tre veckor före valet skickar Valmyndigheten ut röstkort till dig som har rösträtt vid valet till Riksdag, kommun- och landstingsfullmäktige. Där hittar du information om vilken vallokal du röstar i och vart du kan förtidsrösta. Har ditt röstkort kommit bort kan du kontakta sigtuna kommuns kontaktcenter på telefon  08-591 260 00 och be om ett nytt. Om uppgifterna på röstkortet är felaktiga ska du kontakta Länsstyrelsen i Stockholms län på tfn 08-785 40 00 eller stockholm@lansstyrelsen.se.

Länk till viktig information från Länstyrelsen: telefonnumren på röstkorten har bytt plats. 

Förtidsröstning

Här hittar du samtliga förtidsröstningslokaler och öppetider. Glöm inte att ta med dig röstkortet!

Rösta i din vallokal

Vallokalen är endast öppen på valdagen söndagen den 9 september 2018 klockan 8-20. I vallokalen finns valkuvert och valsedlar. Vilken som är din vallokal står på ditt röstkort.

Vallokaler och distrikt

Allmäna frågor om valet ring valupplysningen  020-825 825

Rösta från utlandet

Här kan du beställa material för brevröstning från utlandet

Frågor och svar om valet hittar du här.

Suomi Finska

English Engelska

ةيبرعلا ةغللا Arabiska

Soomaali Somaliska 

ትግርኛ Tigrinja

Lättläst svenska

Andra språk, other languages

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan