Snart kan du gå på biblioteket till klockan 22 alla dagar i veckan

2016-11-27

Nu blir biblioteket i Sigtuna stad mer tillgängligt för alla. Från mitten på december kommer du att kunna besöka det mellan klockan 07 och 22 varje dag, även när personal inte är på plats.

Meröppet kallas de utökade öppettiderna. Den som vill låna en bok när personal inte är på plats behöver först registrera sig som Meröppetlåntagare. Sedan kommer lånekortet att fungera som ett passerkort till biblioteket i Sigtuna stad. På biblioteket finns sedan tillgång till böcker, datorer, kopiator, tidningar och tidskrifter. Den som vill låna eller lämna tillbaka en bok använder låne- och återlämningsapparaten.

Kontakta bibliotekspersonalen för att registrera dig som Meröppetlåntagare.

Meröppet bibliotek är ett komplement till det bemannade biblioteket. Det är ett sätt att möta förändringarna i samhället där många arbetar mycket och inte hinner komma till biblioteket när personal är på plats.

Erfarenheterna från andra bibliotek i landet som infört Meröppet är positiva. När biblioteket stänger klockan 22 får besökare i lokalen en varning om att biblioteket stängs. Därefter släcks och larmas biblioteket.

Det meröppna biblioteket kommer att vara tillgängligt för alla över 18 år, och självklart får barn följa med vuxna. Den 16 december 2016 är preliminärt startdatum.

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan Kontaktinformation