Grundvatten i din vattenkran

2017-10-05

Den 9-15 oktober kommer abonnenter i Sigtuna och Knivsta kommuner att få ett annat dricksvatten än i vanliga fall. Istället för ytvatten från Mälaren, som är mjukt och levereras från Görvälnverket, kommer grundvatten att levereras.

Grundvattnet har en hög kvalitet och en annan teknisk sammansättning än ytvattnet.

Om vattenkvalitet är viktigt i ditt arbete kan det vara bra att veta att grundvattnet klassas om hårt. Det betyder att det innehåller relativt höga halter av kalcium och magnesium och har en högre salthalt. Hårdhetsgraden på vattnet är 15dH, jämförs med 5-6 dH för Mälarvattnet.

Såvida du inte har en mycket utvecklat smaksinne, kommer du troligen inte märka skillnaden i vattenkvalitet. Möjlighet kan det uppstå kalkutfällningar i disk- och tvättmaskiner samt vattenkokare. Eventuellt kan det även uppstå kalkfläckar på lufttorkad disk.

Anledningen till vattenbytet är att Norrvatten stänger av en huvudvattenledning med Trafikverket utför arbete på Stäketleden. Själva avstängningen ger den 9-15 oktober, men eventuell förändring av vattnet kan ske med några dagars fördröjning.

Läs mer på: www.norrvatten.se

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan