LIU - Tennis

LIU - Tennis

Arlandagymnasiet erbjuder elever som vill satsa på tennis en lokal idrottsutbildning inom ramen för de individuella valen på 200 poäng. Skolan skapar förutsättningar för träning varje dag. I tennis tränar vi två pass, tisdag och torsdag morgon mellan kl. 8.00-9.00. Eleverna får möjlighet att träna och fördjupa sig i tennis via kurserna Idrott och hälsa - specialisering 1 och 2. Träningslära 1 och 2 erbjuds som utökade kurser. Du ansöker till Arlandagymnasiets lokala idrottsutbildning i tennis senast 1 februari 2018.

Lärare i tennis

Peter Lönn är tränare på tennisprofilen. Peter är en erfaren tenniscoach som ursprungligen kommer från Västerås tennisklubb och har även arbetet internationell i USA, Fort Lauderdale tillsammans med förre världsstjärnan Harold Solomon. Efter USA har Peter arbetat tillsammans med flera klubbar i Norge med alla kategorier av spelare upp till elitnivå. Peter är sedan i år anställd på heltid av Sigtuna TK och drivs fortfarande av att utveckla både sin egen och sina adepters tennis så långt det går. Ansvarig verksamhetschef för Sigtuna TK är Wåge Windahl som gärna svarar på frågor kring tennis i skolan och om tennisprofilen.

Ansvarig verksamhetschef för Sigtuna TK är Wåge Windahl som gärna svarar på frågor kring tennis i skolan och om tennisprofilen.

Kontaktuppgifter till Wåge är:

Wage.windahl@sigtunatennis.se

Tel. 08-592 50550

Mobil 070-538 2938

Kombination idrott och gymnasiestudier

För att eleverna ska kunna kombinera sin idrottssatsning med gymnasiestudier är Arlandagymnasiets lärare inställda på att hjälpa och stödja eleverna på olika sätt. Idrottsspecialisering kräver ibland att eleverna är frånvarande från skolan för tävling och träning. För att underlätta studierna för idrottarna, har alla lärare en egen lärarsida med planering, uppgifter mm så att eleverna kan studera oavsett var de är i världen. Varje onsdagsmorgon erbjuder skolan ämneshandledning där eleverna kan få extrahjälp för att nå sina mål. 

Träningsanläggning

Tennis spelar vi i Sigtuna TK´s tennisanläggning i Prästängshallen, John Åkerlunds väg 10B Sigtuna. Vår teoretiska del av tennisutbildningen sker på AGY där även en del fysträning sker gemensamt med andra idrotter.

Målet med utbildningen

Målet är att eleven ska utvecklas som spelare genom fler utbildningstillfällen och utbildas i att bli en komplett tennisspelare, lära sig spelstrategier och utveckla både sitt spel och mentala inställning i sin idrott.

Ansökan

Ansökningsformulär finns här!

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post