Jessica ny gymnasiechef

2017-09-15

Möt Jessica, vår nya gymnasiechef.


Jessika Zettervall Dannegård heter jag och förutom mitt arbete, älskar jag min fritid. Den kan se olika ut beroende på var jag befinner mig och vilka möjligheter som finns. Däremot är den oavsett, alltid fylld med läsning, träning och umgänge.

I  juni flyttade jag tillbaka till Sverige efter åtta och ett halvt år i Singapore.

När vi lämnade Sverige 2009, berodde det på min mans arbete, han skulle stationeras i Singapore. Vid den tiden arbetade jag som rektor på Djurgymnasiet i Liljeholmen och bestämde mig för att ta tjänstledigt i ett år. Anledningen var att jag inte visste hur arbetsmarknaden i Singapore såg ut för mig och att jag inte kunde tänka mig att stanna utan sysselsättning.

Efter ett par månader blev jag anställd på ett internationellt gymnasium och där var jag kvar tills vi flyttade hem.

Även om vi har trivts otroligt bra under de här åren, är det  härligt att vara tillbaka igen. Våra vuxna barn bor alla i Stockholm och trots att de ofta har varit på besök, ser vi fram emot en mer vardaglig kontakt igen.

Eftersom jag har arbetat som skolledare i olika skolformer i Sverige och har stor erfarenhet av undervisning i en internationell miljö, känns tjänsten som gymnasiechef i Sigtuna kommun, som ett roligt och spännande uppdrag.

Jag hoppas att kunna bidra med min breda kunskap om skola och undervisning med ytterligare en dimension, då jag under åtta år har arbetat i ett annat skolsystem.

Att vara kommunikativ, tydlig och lyhörd känns rätt för mig. Jag är en positiv realist med glimten i ögat och jag tror att man kommer långt med en stor portion sunt förnuft.

Jag ser fram emot ett spännande läsår och många givande möten.

Varma hälsningar,

Jessika Zettervall Dannegård

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post