Hela ROS bakar med RL

2017-04-21

Så hade turen kommit till ROS att besöka RL för att laga mat, duka och baka tårta i den prestigefyllda tävlingen, hela ROS bakar. När alla tårtor var bakade och provsmakade stod där Cleo Cadeskog som vinnare.

Som ett roligt och även pedagogiskt inslag i undervisningen var det nu dags för restaurangskolans elever att guida och instruera eleverna på räddningsskolan runt bland tallrikar och kastruller. Redan tidigt på morgonen var eleverna på plats och blev då indelade i tre grupper. Ett gäng till kök, ett till matsal och ett till tårtbakartävlingen.

Under hela förmiddagen lagade det minihamburgare samt kladdiga revben och friterades fish n´ chips samtidigt som det dukades efter konstens alla regler med flera olika bestick och vackra bordsdekorationer. Samtidigt i köket bredvid pågick det stora tårtslaget. Lagom till lunch utsågs vinnaren av vår egen gymnasiechef, Johan Skofteröd och tillsammans avnjöts sedan den trerätters lunch som tagit form i köket under dagen. Givetvis åts sedan alla tårtor från tävlingen upp som efterrätt. Efter en lång dag på restaurangskolan gick alla hem glada för att ha ett välförtjänt påsklov.

                

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post