Lediga jobb

Ambulerande kock, måndag - fredag, 7-15.30

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Du kommer att arbeta inom Matenheten, vilket innebär ett aktivt samarbete med andra enheter och personal i kommunens kök.
MatEn ger service till de flesta av kommunens skolor och förskolor. Verksamheten bedrivs som en intraprenad och omfattar ca 85 % av kommunens totala matproduktion.

För mer information: http://www.sigtuna.se

Arbetsuppgifter:

Sigtuna kommun söker två ambulerande kockar och båda kommer att vara anställda inom MatEnheten och jobba på enheter inom Sigtuna kommun (Märsta, Sigtuna, Rosersberg, Skepptuna eller Odensala). De flesta enheter ligger i Märsta och Sigtuna. Tjänsten innebär att du byter enhet till en enhet där ordinarie personal är sjuk eller på semester.

Du kommer att arbeta som ambulerande kock med alla förekommande arbetsuppgifter inom restaurang/storhushåll.
Du svarar mot områdeschef.

Du kommer få information vecka till vecka vilken enhet du jobbar på, men det kommer även att ställas extra stora krav på att du kan inställa dig på en annan enhet med kort varsel. Tjänsten är till för att täcka plötsliga behov som kan uppstå på någon av våra andra tillagningskök som är placerade i Sigtuna, Märsta, Odensala, Rosersberg, Granby och Skepptuna. Körkort och tillgång till bil är därför ett krav.

Vi söker dig som är engagerad och med en vilja att utveckla förskole-/skol-/gymnasiemåltiden och/eller mat till äldre till en av dagens höjdpunkter för matgästerna. Du strävar alltid efter högsta kvalitet på maten du serverar och drivs av ett genuint intresse för mat och hälsa. Du ser möjligheter snarare än problem i alla lägen och har självklart matgästerna i fokus i första hand.

Vill du vara med och bidra till att göra Sigtunas måltider till Sveriges bästa - då är kanske detta något för dig?

Kvalifikationer:

Vi lägger stor vikt vid att hitta rätt person som delar Sigtuna kommuns värdegrund, har relevant kompetens samt personlig lämplighet. Dock krävs det att du har gått restaurangprogrammet på gymnasiet eller motsvarande. För tjänsten krävs också minst 3 års dokumenterad arbetslivserfarenhet som kock, i så väl varmkök som kallskänk efter avslutad utbildning. Meriterande med flerårig erfarenhet av att arbeta med barn/ungdomar eller med kost för äldre. Det är även meriterande att ha arbetat med större bufféserveringar och erfarenhet som arbetsledare för ett kockteam.
Du har utbildning och erfarenhet av egenkontroll, vilket ska styrkas med dokumentation.
En självklarhet är också att du som kock kan säkerställa att allt vi serverar våra gäster är av god kvalitet samt känner till sedvanlig husmanskost.

Förutom tillagning av mat ingår i arbetsuppgifterna bland annat dokumentation av egenkontroll och beställning via dator. Ett krav är att du har datavana och behärskar Word, Outlook och delvis Excel.

Goda kunskaper i svenska i tal och skrift är ett krav för att kunna garantera att rätt mat levereras ut till rätt barn. På många av våra enheter är köket bemannat med enbart en person. Bra kommunikation mellan kök och pedagoger är en förutsättning för säker mathantering.

Utdrag från belastningsregistret ska kunna uppvisas.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs. 3 års dokumenterad arbetslivserfarenhet som kock. Det är meriterande med erfarenhet av ledande befattning i storkök. Ange i ditt CV om du har erfarenhet av att jobba med buffélinjer (hotell, konferens, lunch, skola, förskola etc.) samt för hur många portioner. Det är meriterande ifall du har jobbat flera år inom samma bemanningsföretag och kan visa upp goda vitsord från såväl bemanningsfirma som arbetsplatser.

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder Friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi ber dig söka tjänsten via det standardiserade ansökningsformuläret.
Urvalet sker i en databas där kompetens, utbildning, arbetslivserfarenhet och andra kvalifikationer bedöms utifrån ditt ansökningsformulär. Vi ber dig därför att fylla i formuläret så noggrant som möjligt.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal platser: 2

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-11-19

Arbetsgivarens referensnummer: A727330

Upplysningar lämnas av:

Anna Marklund
Områdeschef
Mobiltelefon: 073-666 32 80
Telefon: 08-591 266 63
E-post: anna.marklund@sigtuna.se

Camilla Lindström
Områdeschef
Telefon: 08-591 266 62
E-post: camilla.lindstrom@ sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Ari Snorrason
Kommunal
Mobiltelefon: 070-737 03 30
E-post: ari.snorrason@sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan