Lediga jobb

Barn-och elevombudsman till central barn-och elevhälsa

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem. För barn med funktionshinder finns särskolan, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola. Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan och Kulturskolan

Elevhälsan verkar för att alla barn ska mötas i en förskola och skola som främjar hälsa, lärande och trygghet. Vi samverkar med föräldrar och skolans personal för att skapa goda förutsättningar för dig som elev när du är i behov av stöd.

Elevhälsan kan ge råd och stöd i:
- Medicinska frågor
- Pedagogiska frågor
- Psykologiska frågor
- Sociala frågor
- Tal- och språkpedagogiska frågor

Arbetsuppgifter:

Barn-och elevombudsmannens(BEO) främsta uppgift är att fånga upp synpunkter och klagomål från vårdnadshavare när det gäller särskilt stöd, trygghet och likabehandling.
I sitt arbete med att bistå för att lösa uppkomna situationer utgår BEO alltid från barnens och elevernas rättigheter med tydligt fokus på deras bästa. BEO ska verka för att alla förskolor och skolor arbetar främjande och förebyggande med barn- och elevhälsa, särskilt stöd, trygghet och likabehandling.

I uppdraget ingår det därav att vara ett stöd gentemot förskolorna/skolorna i upprättande av planerna om kränkande behandling och diskriminering samt uppföljning och analys av till huvudmannen inkomna anmälningar om kränkningar och diskriminering.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är auktoriserad socionom med mångårig erfarenhet av arbete som skolkurator.

Arbetet kräver att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt att samarbeta med olika professioner. Du bör ha god kännedom om skollagen och läroplansuppdraget.
Tjänsten ställer krav på självständighet och kvalitetsmedvetande.
Arbetet förutsätter att du är en engagerad person som äger förmågan att tänka nytt och modet att prova dina idéer. Vi ser att du är tydlig och strukturerad.

Meriterande är erfarenhet av att ha jobbat som barn-och elevombudsman.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 1/8 2018
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-07-18

Arbetsgivarens referensnummer: A799702

Upplysningar lämnas av:

Birgitta Asplund
Chef barn-och elevhälsoenheten
Mobiltelefon: 0736663342
Telefon: 08 59126291
E-post: birgitta.asplund@ sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Monica Näsström
Vision
Telefon: 0859783508
E-post: monica.nasstrom@ sigtuna.se

Claes-Göran Pernler
SSR
Telefon: 08-56783606
E-post: claes-goran.pernler@ sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan