Lediga jobb

Idrottschef

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Kultur- och fritidsförvaltningen har som uppgift att främja kultur- och fritidsverksamhet i kommunen. Förvaltningen består av tre verksamhetsområden:
- Fritidsverksamheten som ansvarar för driften av idrotts- och motionsanläggningar, sim- och sporthallar samt badplatser
- Kulturverksamheten som innefattar biblioteken, Ung i Sigtuna och allmänkultur
- Sigtuna Museum and Art innefattar Sigtuna museum och Konsthall Märsta

Kultur- och fritidsförvaltningen i Sigtuna kommun är en spännande arbetsplats där vi arbetar för att göra skillnad. Vi arbetar tillsammans för att hitta nya idéer och lösningar för att göra detta till verklighet. Vi sätter invånarna först! Inom förvaltningen arbetar ca 80 medarbetare. Uppdragsgivare är kultur- och fritidsnämnden.

För mer information: http://sigtuna.se/sv/Kultur--Fritid/

Arbetsuppgifter:

Som Idrottschef och direkt ansvarig för idrottsverksamhetens del av fritidsverksamheten har du personal- ekonomi- inköps- och verksamhetsansvar. Du driver, utvecklar och följer upp verksamheten mot uppsatta mål. I rollen ingår även att leda, stödja och vidareutveckla underställda medarbetare samt utveckla verksamheterna i enlighet med vår antagna värdegrund, Invånaren först – Allas lika värde – Kvalitet i fokus.

Som Idrottschef kommer du att ansvara för driften av våra ishallar, fotbolls- och idrottsanläggningar utomhus. Till din hjälp finns en vaktmästarorganisation med sex personer varav en har uppdraget som arbetsledare.

Du rapporterar direkt till Fritidschefen och ingår i både fritidsverksamhetens och förvaltningens ledningsgrupp för att arbeta strategiskt med anläggnings- och idrottsfrågor, samt bidrar till övrig utveckling av såväl fritidsverksamheten som Kultur- och fritidsförvaltningen.
Inom fritidsverksamheten följer vi löpande upp bl.a. ekonomiska utfall, måluppfyllelse och andra verksamhetsfrågor. Det är ditt ansvar att ledningen får goda underlag och en bra bild över hur verksamheten fungerar.

Du kommer att arbeta nära övriga kollegor inom Fritidsverksamheten, där du och din enhet på flera sätt är viktiga som resurs till övriga enheter.

Kvalifikationer:

Vår bild av dig är att du:
- som person är trygg, har självinsikt, och agerar efter din övertygelse
- är ansvarsfull och initiativtagande
- är en tydlig och trygg chef och ledare
- bjuder in till dialog för att skapa delaktighet och uppmuntrar till ett arbetsklimat präglat av kreativitet och innovativa lösningar
- är positiv, flexibel och aktivt arbetar för att se lösningar.
- värdesätter god kundservice och har förståelse för vikten av goda relationer mellan olika parter
- har erfarenhet från liknande uppdrag
- innehar körkort B eller högre behörighet

En stor, och viktig del av uppdraget innebär kommunikation med såväl personal och kollegor som enskilda besökare, skolor, föreningar och andra organisationer, det innebär att du som chef och ledare behöver vara kommunikativ, ha förmåga att uppmuntra och inspirera samt att du enkelt och bekvämt blir en god ambassadör för verksamheten och dess utbud. Det är en viktig framgångsfaktor, vi ser därför att du kan uttrycka dig väl i svenska, både i tal och skrift. Ytterligare språkkunskaper är meriterande.

Vi bedömer att följande erfarenheter är meriterande
- Yrkeserfarenhet från idrottsanläggningar, maskin- och driftteknik
- Chefs- och ledarerfarenhet med personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar
- Erfarenhet från arbete i olika verksamhetssystem så som personal- och ekonomisystem
- Kunskap om gällande säkerhetsföreskrifter inom yrkesområdet
- Kunskaper om LOU -Lagen om offentlig upphandling


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2018-02-12 eller enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-19

Arbetsgivarens referensnummer: A743321

Upplysningar lämnas av:

Pekka Widergren
Fritidschef
Telefon: 08-591 260 18
E-post: pekka.widergren@ sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Linda Lavoie
Kommunal
Telefon: 08-591 262 59
E-post: linda.lavoie@sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan