Lediga jobb

Förskollärare Tilsborg och Munkebos förskolor

Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med 45 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 17 500 på Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i Norra Sigtuna stad bygger vi hållbart för framtiden.

I Sigtuna kommun kommer invånaren först. Vi tror på allas lika värde, kvalitet i fokus, uppdragsgivarens förtroende och att olikheter berikar.

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem.

Alla kommunala förskolor har tagit ställning till att arbeta med inspiration från Reggio Emilia filosofin. Vi har ett gemensamt projekt för alla kommunala förskolor "Hållbar framtid". Till Sigtuna kommun söker vi nu en engagerad förskollärare med placering på Munkebo/Tilsborgs förskoleenhet. Tilsborg och Munkebo förskolor räknas som ett verksamhetsområde och är sammanbyggda till en enhet med sammanlagt 11 avdelningar.
De ligger i natursköna Til i Sigtuna och har nära till skog och härliga promenadstråk. På enheten finns en pedagogista som stöd i det pedagogiska arbetet.

Arbetsuppgifter:

Vill du göra skillnad varje dag?
Vi söker en förskollärare med inriktning mot barn 1-6 år. Vi arbetar medvetet med att erbjuda en förskola med hög kvalitet. Som förskollärare ansvarar du för att ge stöd, uppmuntran och möjligheter för att varje barn ska kunna utveckla sina förutsättningar i en lustfylld, utmanande och lärande miljö. Både den inre och yttre miljön ska erbjuda våra barn mötesplatser för dialog, kreativitet, lärande och samspel. Du har en ledande roll där du planerar arbetet, genomför uppföljningar och utvecklar verksamheten i samarbete med arbetslaget. Du ansvarar för att följa barnens utvecklig och lärande, och kontinuerligt reflektera kring detta med barnen, kollegor och vårdnadshavare. Observation, reflektion och dokumentation är en del i det dagliga arbetet, vilket ska leda till att synliggöra barnens olika lärprocesser och utveckling.

Kvalifikationer:

Du är en lyssnande pedagog med ett nyfiket, reflekterande och medforskande arbetssätt. Du är intresserad av att arbeta projekterande med inspiration från Reggio Emilia-filosofin. Du följer "Lärares yrkesetik".

Erfarenhet:

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Antal platser: 2

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-01-15

Arbetsgivarens referensnummer: A639932

Upplysningar lämnas av:

Ingmari Brockland
Verksamhetschef förskola
Telefon: 08-591 266 34

Facklig(a) företrädare
Anna Strömberg
Lärarförbundet
Telefon: 08-59126581
E-post: anna.stromberg@sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan