Lediga jobb

Ekonomichef

Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med drygt 45 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 17 500 på Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i Norra Sigtuna stad bygger vi hållbart för framtiden.

I Sigtuna kommun kommer invånaren först. Vi tror på allas lika värde, kvalitet i fokus, uppdragsgivarens förtroende och att olikheter berikar.

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem. För barn med funktionsnedsättningar finns särskolan, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola. Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan, Kulturskolan och Måltidsproduktionen. Förvaltningen omsätter cirka 1100 mkr och har 1200 medarbetare. För mer information: www.sigtuna.se

Arbetsuppgifter:

Du är vår främsta ekonomiska strateg som leder ditt team för att säkerställ att förvaltningens chefer använder resurserna effektivt. Det gör de när de har de verktyg och kunskaper de behöver för ekonomiarbetet och det finns en tydlig struktur för budget och uppföljning.
Du synliggör möjligheter till förbättringar i huvudprocessen som idag försvårar för verksamheten att nå de ekonomiska målen.

Vi erbjuder dig ett spännande och utvecklande arbete som ekonomichef på barn- och ungdomsförvaltningen tillsammans i ett team med ytterligare två ekonomer. Du bidrar till förvaltningens strategiska utvecklingsarbete genom att vara ett tongivande inslag i ledningsgruppen. I arbetsuppgifterna ingår både strategiskt och operativt ekonomiarbete.
Ditt uppdrag:
• Du är processägare för ekonomifunktionens huvudprocesser.
• Konsulterande mot förvaltningens operativa chefer för att effektivisera arbetet kring budget, uppföljning och styrning.
• Ytterst ansvarig för kvalitén i budget, delårsbokslut, bokslut, uppföljning och prognoser.
• Ansvarig för att regelbundet mäta och följa upp vår service till och förtroendet hos våra chefer (din kund).
• Ha ett nära samarbete med övriga ekonomer i kommunledningskontoret samt i samverkan med gruppen utveckla de interna arbetsmetoderna.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har högskoleexamen med inriktning ekonomi alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har gedigen erfarenhet som ekonom och flerårig erfarenhet av arbete med budget- och bokslutsprocesser på kvalificerad och övergripande/strategisk nivå. Att du har erfarenhet av ekonomiarbete i en skolorganisation är meriterande. Du tillgodogör dig snabbt de kunskaper som krävs för att skapa goda resultat.
Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda genom andra och kunskaper om beprövade utvecklingsmodeller.
För att lyckas i tjänsten förutsätts du ta egna initiativ, vara kommunikativ, serviceinriktad och resultatorienterad. Du når resultat tillsammans med andra och har erfarenhet av att ingå i en ledningsgrupp.
Vi lägger ytterst stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Erfarenhet krävs.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde snarast enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-31

Arbetsgivarens referensnummer: A700641

Upplysningar lämnas av:

Thomas Fäldt
Administrativ chef
Telefon: 08 591 26 603
E-post: thomas.faldt@sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan