Lediga jobb

S:t Pers skola söker elevassistent till elev med diabetes

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem.

För barn med funktionshinder finns särskolan, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola.
Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan och Kulturskolan

S:t Pers skola har 545 elever i åldrarna 6-12 år och är uppdelad på två skolenheter. Årskurs F-1, Lilla S.t Pers skola, är belägen i Hällsbo och årskurs 2-6 på S:t Pers skola. Skolenheternas läge i historiska Sigtuna ger många tillfällen till undervisning i närmiljön och natursköna omgivningar.

Ett av våra fokusområden är att utveckla undervisningen utifrån ett språk-och kunskapsutvecklande arbetssätt och skolan kommer under läsåret 17/18 att delta i Läslyftet. Vår vision är att ge alla elever samma möjligheter att lyckas i skolan och nå goda resultat. Tillsammans gör vi skillnad!


Arbetsuppgifter:

Vi söker dig, en engagerad och positiv elevassistent, som tycker om att arbeta med barn. Din huvudsakliga uppgift är att vara assistent åt en elev med diabetes. Eleven behöver någon som följer hen under hela dagen, kontrollerar allmäntillståndet, tar blodsockret, ger rätt dos insulin m.m.

Som elevassistent är du central i arbetet med att skapa struktur och trygghet för eleven. Du måste vara aktiv och lyhörd för elevens behov och försöka ligga steget före. Målet är att eleven inkluderas så mycket som möjligt med sina klasskamrater och får göra det som de gör.

Kvalifikationer:

Vi söker dig har en elevassistent- /barnskötarutbildning/ omvårdnadsutbildning eller motsvarande. Har du erfarenhet av arbete med barn med diabetes är det meriterande.

Som person är du flexibel, tydlig i ditt ledarskap och visar förmåga att ta initiativ. Du är trygg i dig själv och har ett stabilt förhållningssätt samt god förmåga att samarbeta med andra.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2018-04-01
Tidsbegränsat till: 2019-06-16
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-03-25

Arbetsgivarens referensnummer: A761076

Upplysningar lämnas av:

Anna-Lena Holm
Tf rektor
Telefon: 08/597 837 01
E-post: anna-lena.holm@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Susanne de Barés
Lärarförbundet
E-post: susanne.debares@ edu.sigtuna.se

Sofia Olofsgård
Lärarnas riksförbund
E-post: sofia.olofsgard@ edu.sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan